Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 11:17 1 021 0

"Лудогорец" мина през ада на дузпите, но продължава напред за Купата на България

  • лудогорец-
  • славия-
  • купа-
  • дузпи

"Славия" беше "на косъм" да изхвърли доминатора от Разград

Лудогорец се промъкна към четвъртфиналите за Купата на България след победа с дузпи над Славия, съобщи topsport.bg. Двубоят на "Лудогорец Арена" завърши 6:5, а в редовното време резултатът бе 2:2. По две попадения реализираха Якуб Шверчок и Галин Иванов.

При наказателните удари в герой за победителите се превърна вратаря Хорхе Броун. Аржентинският страж парира ударите на Милен Гамаков и Георги Йомов. За "орлите" пропуск направи Лукас Саша.

Първата по-сериозна възможност създадоха домакините. В 4-ата минута Вандерсон центрира отдясно, но Шверчок не успя да нанесе удар с глава. Пет минути по-късно силен шут на Шверчок от малък ъгъл срещна гредата.

В 14-ата минута Славия излезе напред в резултата. Галин Иванов се разписа от пряк свободен удар, след като се възползва от грешка на Хорхе Броун и с удар от около 30 метра се разписа в близкия ъгъл.

Последва сериозен натиск на домакините. В 21-ата минута Шверчок се пребори с двама защитници и стреля от малък ъгъл, но Петков изби. Две минути по-късно отново вратарят на "белите" показа завиден рефлекс, спасявайки удар с глава на Рафаел Форстър. Малко след това силен шут на Лукас Саша мина над вратата.

По-добрата игра на "орлите" даде резултат в 35-ата минута. Якуб Шверчок се справи с Гамаков, след което и с Узунов и Христов и останал очи в очи с Петков вкара за 1:1.

В 40-ата минута Вандерсон не съумя да се възползва от грешка в отбраната на гостите. Бразилецът се озова сам срещу вратаря на столичани, но се засуети и изгуби владението на топката. В добавеното време на първата част Петков успя да избие опасен удар на Вандерсон.

Втората част започна с няколко жълти картона, които съдията Никола Попов показа. В 59-ата минута Петков улови удар от далечна дистанция на Дяков. Минута по-късно и Натанаел опита да се разпише, но не затрудни опитния страж на гостите.

В 70-ата минута резервата Марселиньо получи топката с гръб към вратата, обърна се и шутира покрай левия страничен стълб.

В 74-ата минута Лудогорец излезе напред в резултата. Якуб Шверчок овладя топката в наказателното поле и с удар през Андреа Христов направи безпомощен Петков за втори път в срещата. "Белите" имаха претенции за нарушение на Марселиньо срещу Карабельов в центъра на терена в началото на атаката на "орлите".

Три минути по-късно Славия възстанови равенството. Галин Иванов се справи елегантно със Сисиньо отляво, нахлу в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл вкара за 2:2.

До края на редовното време не се случи нищо запомнящо се и двата тима влязоха в продължения.

В 101-ата минута Лудогорец изпусна златен шанс отново да излезе напред в резултата. Гамаков не съумя да изчисти топката, която попадна в Лукоки. Ударът на крилото бе париран от Петков. Последва добавка на Шверчок, която срещна гредата.

Във второто продължение Лудогорец владееше инициативата, но така и не съумя да стигне до нещо интересно пред вратата на Славия. Така се стигна до изпълнение на дузпи.

При наказателните удари Хорхе Броун спаси ударите на Милен Гамаков и Георги Йомов, докато точни бяха Шоколаров, Узунов и Галин Иванов. За "орлите" от бялата точка се разписаха Шверчок, Кампаняро, Лукоки и Кешеру, а Саша стреля покрай вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА