Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 11:54 2 471 2

Сензационно разкритие за най-скъпия трансфер в историята

  • неймар-
  • трансфер-
  • звезда-
  • пари-
  • милиони-
  • скъпо-
  • сензация-
  • ново

Звездата Неймар струва повече от оповестеното

Появиха се нови разкрития на Football Leaks относно най-скъпия трансфер в историята на футбола. Според тях ПСЖ е похарчил повече за правата на Неймар от официалните 222 милиона евро, които бяха обявени през лятото на 2017 година. Тогава парижани активираха освобождаващата клауза на бразилеца и го привлякоха от Барселона, пише blitz.sport.

Според последните информации обаче френският шампион е платил с 30 милиона евро повече или общо 252 милиона, за да си осигури услугите на нападателя. ПСЖ е дал по 10,7 милиона евро комисионни на двамата агенти на Неймар – баща му и Пини Захави. Други 8,7 милиона евро пък са доплатени за фонда солидарност на клуба, където Неймар се е формирал като играч – бразилския Сантос.

Пини Захави е искал парите за неговата комисионна да бъдат преведени на офшорна компания в Малта, но ПСЖ отказал. Агентът предложил друго - сумата да бъде платена по сметка на негова компания в Кипър наречена „Grebere“, но парижани отново не се съгласили. В крайна сметка плащането било извършено по сметка в Израел.

Освен това от Football Leaks разкриват, че Неймар взима по 30 милиона евро заплата на сезон, въпреки че от клуба твърдят, че тя е с 5 милиона евро по-малко на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 0 Отговор
    Мдааааааа, едни петродолари от един арабски шейх налети във футбола. Подобно е и със Барселона - продадоха се на арабите и парите за трансфери заваляха. Американците във английското първенство са същите. Абрамката наля в Челси около милиард откраднати от рашка средства само за да го "приемат", а те му отрязаха визата хахахахахаха...

    Коментиран от #2

  • 2 Динко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Да ги наливат при нас.
    За 5 бона даваме гражданство и никой не връщаме