14 Ноември, 2018 12:29 1 788 3

Замесиха Федерер в голям скандал

  • федерер-
  • бенето-
  • обвинение-
  • организатори-
  • отношение-
  • централен корт-
  • тенис-
  • джокович-
  • турнири

"Организаторите винаги му помагат", избухна Жулиен Бенето

Френският тенисист Жулиен Бенето скочи на Роджър Федерер, като го обвини, че получава специално отношение в някои от турнирите от Големия шлем. Бившият шампион на двойки от "Ролан Гарос" (2014 година) обяви още, че Laver Cup предизвиква конфликт на интереси, тъй като US Tennis Association и Tennis Australia са акционери в надпреварата:

„Световните тенис организации започват да се огъват. Неговият турнир е демонстративен и няма никакви спортни критерии при избора на участниците. Но това не пречи да се дават по 750 хиляди долара на такива като Ник Кирьос.“

Бенето наблегна на това, че 12 от последните 14 мача на швейцареца на Australian Open са изиграни във вечерните сесии на някои от най-големите кортове, което го лишава от неприятното задължение да се състезава в неблагоприятните за тенис метеорологични условия в Мелбърн.

Новак Джокович обаче излезе и защити швейцареца. Той отвърна на критиките, че мъжкият тур има проблем с фаворизирането на някои играчи.

„Ако като цяло говорим за предимството на едни играчи спрямо други, нормално е организаторите на турнирите да имат специално отношение към топ играчите, към звездите си, така че те да се чувстват възможно най-добре“, каза Джокович, отговаряйки на въпрос за фаворизирането на звездите.

„По отношение на програмата, която е важна, всеки е взискателен, но тя не се определя само от турнирните директори, а и от лица на АТР. Федерер заслужава специално отношение, защото той е шесткратен шампион в Австралия и може би най-великият играч в историята. Хората искат да го гледат на централния корт и то в най-добрите часове. Разбирам позицията на Жулиен, защото понякога изглежда, че някои играчи са привилегировани на някои турнири. От друга страна, трябва да разберете, че Федерер е водеща сила в тениса по отношение на приходи, популярност", допълни сърбинът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телевизора на Елвис

    10 1 Отговор
    Федерер просто е добър, а тоя френски онанист за сефте го чувам.
    Лигльо.
  • 2 Вероятно фен

    10 1 Отговор
    Честно казано Федерер беше причината да се превърне този спорт в номер едно по интерес ЗА МЕН, независимо, че се занимавах сериозно с футбол. Не бих си губил времето да гледам Бенето, просто ще сменя канала. Имена като Федерер са отговорни за безспорното увеличение на заплащането и на онези извън ТОП 10 в последните години. Или думите са извадени от контекста или просто това е недоразумение, чак пък голям скандал.
  • 3 баба Ника

    0 0 Отговор
    А наш Гришо не е ли превелигирован?? скоро ще влезе в топ 3 отзат-напред((