Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 13:01 1 518 1

Силвано Пранди отново поема България?

  • пранди-
  • волейбол-
  • национален отбор-
  • треньор-
  • завръщане-
  • бфв

Италианецът може да се завърне в националния отбор по волейбол след 10-годишна пауза

10 години по-късно националният отбор на България по волейбол отново ще бъде воден от Силвано Пранди. На 95% е сигурно, че 71-годишният наставник ще бъде избран за наследник на Пламен Константинов като селекционер на мъжете. Както е известно, четирикратният шампион на Италия, който има титла и на Франция, води отбора от 2008 до 2010 година. Тогава той наследи Мартин Стоев след Олимпийските игри в Пекин.

С Пранди националите ни спечелиха и последните си медали от голямо първенство - бронз от европейското в Турция през 2009 година. На световното в Италия през следващата година обаче нашите останаха на крачка от топ 4 на Мондиала, пише "Меридиан Мач".

Според информациите, повечето членове на Управителния съвет на федерацията, които са 25, са се обединили около връщането на Пранди, който още води актуалния френски вицешампион Шомон.

В плана на БФВ за догодина влиза и вземането на всяка цена на домакинството на една олимпийска квалификация, най-вероятно от последните възможности за класиране в Токио. Припомняме, че през 2012 година се преборихме за два подобни турнира, като тогава хванахме последния влак за Лондон в компанията на Франция, Египет и Пакистан. След спечелването на олимпийските визи обаче дойде бойкотът на Матей Казийски и селекционера Радостин Стойчев, който бе наследил Пранди. Въпреки тяхното отсъствие станахме четвърти с Найден Найденов, който сега е начело на първенеца Нефтохимик и също е вариант за селекционер, но има минимални шансове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потев

    0 0 Отговор
    По-хубаво да се пробва в Левски, нищо чудно да дръпне малко отбора, футболния имам предвид, така и така не случват с треньори та да пробват волейболен