14 Ноември, 2018 13:56 1 795 0

Фиго: Неймар да отива в Реал Мадрид!

  • неймар-
  • мбапе-
  • реал мадрид-
  • фиго-
  • псж-
  • златна топка-
  • съвет

"Той би спечели "Златната топка" само с белия екип", заяви португалската легенда

Бившият футболист на Барселона и Реал Мадрид Луиш Фиго изрази мнение, че „кралският“ клуб е точното място за бъдещето на Неймар от ПСЖ. Според една от легендите на португалския футбол бразилецът би спечелил „Златната топка“ само с екипа на „белия балет“.

„Неймар в Реал Мадрид? Всичко е възможно. Той е невероятен играч и при нормални обстоятелства би могъл да бъде най-добрият в света. В същото време обаче той е зависим от титлите, които трябва да спечели, както и от представянето на неговия клуб в Шампионската лига“, коментира 46-годишният португалец пред Goal.com. А в най-престижния европейски клубен турнир към момента ПСЖ има 5 точки от 4 мача и е на трето място в своята група „C“.

„Не знам дали той ще остане дълго в Париж. Това са решения между клуб и играч, но никой клуб на света не може да задържи някой против волята му. Ако един играч не иска да остане на едно място, мисля, че нито един клуб не може да го принуди. ПСЖ обаче е много силен финансово и подпомаган от цяла една държава - Катар. Всичко е възможно, пазарът е свободен. Това могат да решат само замесените, когато пазарът го допусне“, допълни Луиш Фиго.

И съотборникът на Неймар в ПСЖ Килиан Мбапе постоянно е свързван с „кралете“, а Фиго го сравни със сънародника си Кристиан Роналдо и бразилеца Роналдо. „И двамата имаха решаваща роля на възрастта на Мбапе, поемайки много отговорност. В течение на кариерата си те успяха да задържат това високо ниво, а не само една година. Французинът е професионалист и може да има подобна кариера на Кристиано Роналдо, ако контузии и други фактори не му повлияят. Той има качествата да запише страхотна кариера с продължителност от 15 до 20 години“, каза легенда за Мбапе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА