16 Ноември, 2018 16:33 1 239 0

Байерн Мюнхен се отказва от Хамес Родригес

  • родригес-
  • откупуване-
  • байерн мюнхен-
  • реал мадрид

Баварците ще се насочат към привличането на други футболисти

Изглежда, че от Байерн (Мюнхен) ще се откажат от намерението си да откупят от Реал Мадрид атакуващия халф Хамес Родригес, който е при баварците под наем до края на сезона.

След загубата с 2:3 от Борусия (Дортмунд) клубният президент Ули Хьонес обеща, че през лятото “лицето на отбора много ще се промени”. Според “Кикер” трансферният бюджет на тима за следващия сезон ще бъде 200 млн. евро, но в тях не влизат 42 млн. евро, каквато е откупната клауза на Родригес, тъй като клубът вече не смята да задържи играча след края на наема.

Вместо това германският шампион ще насочи усилията си към привличането на голмайстора на Бундеслигата до този момент Лука Йович, който в момента играе за Айнтрахт (Франкфурт). 20-годишният сърбин има 9 гола в 9 мача през този сезон, 5 от които бяха отбелязани само в един двубой - срещу Фортуна (Дюселдорф). Също така, изданието счита за сигурен трансфера на защитника на Щутгарт Бенжамен Павар за сумата от 35 млн. евро.

След добрия първи сезон на колумбиеца в Байерн, който беше под ръководството на Юп Хайнкес, се смяташе, че отборът ще плати на Реал въпросната откупна клауза. През тази кампания обаче ситуацията се промени, като Родригес е в конфликт с настоящия наставник Нико Ковач и не се радва на много игрово време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА