Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 09:57 1 604 0

Холандия изненада неприятно Франция

  • депай-
  • вайналдум-
  • франция-
  • холандия-
  • лига европа-
  • германия

Германия изпадна в Лига В за следващото издание на Лига на нациите

Холандия подчини у дома актуалния световен шампион Франция с 2:0 в среща от група 1 на Лига А на турнира Лига на нациите. Джорджинио Вайналдум (44) и Мемфис Депай (90+6-дузпа) вкараха головете за успеха на „лалетата“, които се доближиха само на точка от „петлите“ и имат всички шансове да финишират първи в групата при реми или победа над Германия в последния си мач. Иначе Бундестимът и на теория ще завърши на последната позиция в групата и изпада в Лига B за следващото издание на надпреварата.

„Оранжевите“ притискаха гостите от самото начало в Ротердам и още във 2-ата минута Вайналдум пропусна от изгодна позиция да открие резултата. Халфът на Ливърпул шутира слабо и вратарят Юго Лорис се намеси. „Петлите“ приеха играта в своето поле и разчитаха на бързината на Килиан Мбапе при контраатаките си.

От средата на полувремето гостите започнаха да поглеждат по-често към вратата на Силесен, но неточни удари отправиха Павар и Гризман. Точно когато изглеждаше, че тимът на Дидие Дешан има инициативата, малко преди почивката инкасира гол. Де Йонг центрира, Н‘Зонзи сбърка и Райън Бабел шутира в тялото на Лорис, а при добавката Вайналдум (44) се разписа на опразнената врата.

В началото на втората част „лалетата“ доминираха и в 52-ата минута Мемфис Депай удари греда директно от корнер. Домакините изолираха напълно Мбапе и Гризман и активно търсеха втори гол. В 75-ата минута Дензел Дъмфрис можеше да вкара, но на два пъти Лорис спаси.

Муса Сисоко и Осман Дембеле влязоха на мястото на Оливие Жиру и Блес Матюиди в състава на гостите, но и това не доведе до промяна в тяхната игра. Малко след това „оранжевите“ отново пропуснаха да удвоят аванса си, след като Лорис отрази удари на Депай.

До края на мача „петлите“ не успяха да застрашат вратата на Силесен, а в добавеното време първо Лорис спаси с върха на пръстите си далечен удар на Френки де Йонг, но след това Мемфис Депай (90+6-дузпа) оформи крайния резултат с точно изпълнение от бялата точка.

След успеха си Холандия събра 6 точки и е само на точка зад Франция, но световният шампион няма повече мачове в групата, а на „лалетата“ им предстои визита на изпадналия вече в Лига B тим на Германия. Бундестимът ще търси все пак реванш за срамната загуба с 0:3 преди месец в Амстердам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА