Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 11:56 1 860 3

Зверев шокира Джокович в Лондон

  • зверев-
  • джокович-
  • финал-
  • атр-
  • лондон-
  • титла

Зверев стана първият германец с титлата на Финалите на АТР след Борис Бекер

Александър Зверев срази световния №1 Новак Джокович с 6:4, 6:4 и за първи път в историята спечели титлата от финалния турнир на ATP в Лондон. Зверев стана първият германец с титлата на Финалите на ATP в Лондон след Борис Бекер. Той наследява Григор Димитров като шампион в английската столица. Миналата година българинът бе блестящ и след пет поредни победи вдигна трофея, но заради слабите си резултати този сезон не се класира за надпреварата.

Джокович победи веднъж Зверев тази седмица с 6:4, 6:1 в груповата фаза, но отстъпи на 21-годишния германец в далеч по-важния сблъсък за трофея.

Ноле бе считан за фаворит преди сблъсъка за титлата, но от самото начало германецът показа, че ще се получи равностойна битка. И двамата печелеха подаванията си до 4:4, когато Зверев стигна първи до пробив, който му осигури успеха в първия сет след това с 6:4, печелейки на свой сервис след три аса. 31-годишният сърбин допусна първи пробив от началото на турнира и за пръв път загуби сет. Така той не успя да стане първият с титлата на финалния турнир без да загуби сет от 1986 година, когато това направи Иван Лендъл, който пък сега е треньор на Зверев.

Германецът извлече максимума и започна втория сет с пробив, но Джокович веднага го върна. Носителят на 14 титли от Големия шлем обаче отново сгреши на свой сервис и Зверев поведе с 2:1. След това и двамата печелеха подаванията си, а в крайна сметка Зверев триумфира с 6:3 след 1 час и 20 минути игра.

Така Джокович не успя да се изравни и с Роджър Федерер по титли от Финалите на ATP. Сърбинът остава с пет трофея, а швейцарецът има шест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    2 1 Отговор
    зверо умлати джоката е оно си е игра
  • 2 ЕХА

    0 0 Отговор
    Зверев бил германец, а Хасан бил немец.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.