Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 15:26 1 876 4

Разбита уста, комоцио и шевове на дерби по женски футбол

  • пълдин-
  • енко-
  • пловдив-
  • контузии-
  • шевове-
  • уста-
  • комоцио

Пълдин и Енко завършиха 1:1, но състезателки получиха тежки контузии

Неприятни сцени съпътстваха пловдивското дерби в женския футбол между отборите на Пълдин и Енко, завършило 1:1 на тежкия терен в село Труд. Двубоят бе от 8-ия кръг на държавното първенство, като след него двата тима увеличиха сериите си на 5 поредни мача без загуба.

В края на първото полувреме капитанката на Енко Николета Бойчева опита изстрел от воле, при който топката нацели от близко разстояние главата на Криси Чакърова. Футболистката на Пълдин се оказа с разбита устна и получи комоцио, заради което логично бе извършена принудителна смяна.

В 55-ата минута стана още една неприятна сцена. Александра Янева от Пълдин и Анелия Кукунова от Енко се сблъскаха, при което паднаха на земята. При ставането Кукунова закачи с бутоните лицето Янева, след което потърпевшата бе изпратена в спешното отделение с няколко шева на устата и комоцио.

Четвърт час преди края капитанката на Енко Бойчева удари напречната греда. В 86-ата минута вратарката на Пълдин допусна груба грешка и направи дузпа, която бе реализирана от Бойчева за 0:1.

В даденото от съдията допълнително време домакините от Пълдин стигнаха до равенството, след като Мария Стойчева изведе Михаела Арабаджиева сама срещу вратарката и нападателката прати топката в мрежата за крайното 1:1.

Отборът на Пълдин игра в това дерби за своята съотборничка Силвия Кефалова, която в петък катастрофира на път за тренировка и в момента е в болница.

Двата пловдивски тима имат по 14 точки, като Енко е на 3-то място във временното класиране, а Пълдин е 5-ти, но и с мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ops

    6 1 Отговор
    Май тези бая повече се впрягат в играта от колкото наще ритнитопковци в така наречената ни Висша Лига
  • 2 Малий

    2 0 Отговор
    тия както са я подкарали ще закрият отбора до една година поради липса на играчи.
  • 3 БГ истина

    1 0 Отговор
    БГ футбола трябва да бъде
    закрит, а тъй нареклите се
    футболисти да се включат
    в ММA битки! Там ще са по
    успешни и гледани.
  • 4 Бай Благой

    3 0 Отговор
    Да ги вземат направо в мъжкия национален отбор!!!
    Ще са повече мъжкари от колкото нашите манекенчета.