Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 13:56 1 348 0

Реал Мадрид заплашва УЕФА с нов турнир

  • реал мадрид-
  • байерн мюнхен-
  • суперлига-
  • грандове-
  • уефа-
  • заплахи

Испанският колос бил инициатор за сформиране на конкурентен на Шампионска лига турнир

Скандални слухове са на път да разтърсят европейския клубен футбол. Става дума за това, че вчера се появиха информации, обвиняващи немския колос Байерн (Мюнхен) в заплахи към УЕФА относно сформирането на нов конкурентен турнир на Шампионската лига - т.нар. Суперлига. Днес обаче президентът на холандската футболна федерация Михаел ван Прааг разкри, че европейската централа е била наясно от самото начало, че най-големите европейски клубове искат да сформират новия турнир. Според него обаче идеята не е дошла от Байерн (Мюнхен), а инициаторът е европейският клубен първенец в последните три сезона Реал (Мадрид).

"Имаше заплаха до УЕФА, но тя не дойде от Байерн, а от Реал (Мадрид). Това беше сериозна заплаха, те употребиха думи, които не бих желал да повторя", сподели Ван Прааг пред немския "Кикер".

Холандецът също така защити изпълнителния директор на "баварците" Карл-Хайнц Румениге, който оглавява и Европейската асоциация на футболните клубове: "Кълна се, че Румениге направи всичко по силите си, за да нормализира ситуацията. Той опита да доведе клубовете и УЕФА на масата за преговори, за да запази единността на футболното семейство. Той никого не е предавал", каза Прааг относно твърденията на сайта, които вади кирливите ризи на футболисти и отбори - Football Leaks, че бившият немски национал използва позициите си, забивайки нож в гърба на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА