Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 23:29 1 653 0

Треньорът на Наполи: Скудетото не е утопия

  • карло анчелоти-
  • утопия-
  • треньор-
  • наполи-
  • ювентус-
  • италия-
  • скудето

Какво ли мисли Ювентус по въпроса?

Треньорът на Наполи: Скудетото не е утопия - 1
Снимка: БТА/ AP

Скудетото за Наполи е мечта, но не е утопия. Защото утопията е отвъд достижимото. Това заяви треньорът на отбора Карло Анчелоти пред радио Kiss Kiss, коментирайки шансовете на неаполитанците за титлата в калчото.

През миналия сезон Наполи събра рекордните в клубната си история 91 точки, но те отново не бяха достатъчни да спрат доминацията на Ювентус. „Старата госпожа“ спечели седма поредна титла, събирайки 95 точки. За последно „адзурите“ спечелиха титлата в италианското първенство през далечната 1990 година.

„Ще бъде фундаментална надпревара, и ние трябва да сме готови не само за Серия А, но и за Шампионската лига. Преминаването на групата ще бъде наистина удовлетворяващо“, заяви бившият треньор на Юве и Милан, който от лятото води тима от Неапол.

Карло Анчелоти коментира разликите между големите първенства в Европа. „Всяко първенство е трудно по свой начин. В Англия има голяма конкуренция на върха на подреждането, докато в Испания има три големи отбора, които са над всички. В Италия всеки един мач е сложен на тактическо ниво. Да кажем, че най-конкурентна е Висшата лига, тъй като има седем отбора, борещи се за титлата“, заяви италианският наставник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА