616 0

Сеп Блатер скочи срещу своя наследник

Бившият президент на ФИФА недоволен от Комисията по етика

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер не е доволен от пасивността на Комисията по етика към централата и призова да се стартира разследване на дейността на наследника му Джани Инфантино, пише вестник “Ас”.

Инфантино пое президентския пост във ФИФА през 2016-а година след невиждан до тогава корупционен скандал, като Блатер беше отстранен от поста. По-рано пък порталът “Футбол Лийкс” съобщи, че Инфантино прикрива финансови машинации на европейските грандове Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, но според Блатер има още поводи за такива действия.

"Комисията по етика към ФИФА е длъжна да предприеме някакви мерки срещу Инфантино. Къде е прозрачността и откритостта, която самият той прокламира? Той сам трябва да се яви пред тази комисия и да остави да бъде разпитан, за да докаже, че няма никаква вина.

Инфантино няколко пъти се е срещал с главния прокурор на Швейцария Мишел Лаубер, като към този момент аз бях разпитван едва един път. И веднага след това през септември 2015-а година беше възбудено дело срещу мене. Нямам представа какво се е коментирало на тези срещи, но очевидно има съмнения”, казва още Блатер, цитиран от испанския “Ас”.


Напиши коментар:


Публикувай