1 717 2

Ел Маестро: Петрович ми каза, че за нищо не ставам

"Това беше начинът му да ме мотивира", отбеляза треньорът на ЦСКА

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори за живота, работата си и всичко онова, което интересува феновете у нас. Специалистът даде интервю за bTV, в което си спомни за първите си стъпки като треньор, под ръководството на легендата Люпко Петрович.

"Люпко беше мой инструктор, когато изкарвах треньорски лиценз. Беше доста строг към мен, каза ми няколко пъти, че от мен няма да стане нищо, но може би това беше неговият начин да ме мотивира или може би просто ми се подиграваше, защото бях най-младият в групата", смее се Ел Маестро.

"Промених името си два пъти. Първият път беше, защото не исках да имам сръбско име. Когато бях на 17-18 се срамувах от него, но сега се срамувам от това, че тогава ме е било срам. Бях малък и подвластен на влияние, поддадох се на цялата пропаганда. Сърбия и това да си сърбин не беше най-хубавото нещо на света през 90-те. Нямам мнение за това какво точно се случи тогава, кой е бил прав и кой грешен, но начинът, по който беше представено на Запад или поне в Англия, беше, че ние сме агресорите, лошите хора, които предизвикаха гражданска война и заради които много хора страдаха.

Определям се като британски гражданин, но със сигурност наясно със сръбски корени и близостта, която имам към Сърбия. А ако ме питате къде е домът ми – във Виена, защото живея там със семейството си от дълго време, въпреки че нищо не ме свързва с Австрия", разказва той.

"За да функционират медиите, особено във футбола, се нуждаят от добър и лош герой. Първенството този сезон е доста скучно, защото и трите големи клуба се представят добре. Сега всички сме толкова близо, че ще имаме доста оспорвано състезание, така че медиите ще създадат от само себе си герой и злодей. Те избраха да направят "Левски" героя, а ЦСКА и мен конкретно – злодея. Разбирам, че не е лично и че не е защото наистина мислят, че сме толкова зле", завърши Ел Маестро.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иво
  Отговор
  1 11:58  26.11.18
  И нете е излъгал
 • esab
  Отговор
  2 18:14  26.11.18
  И е бил Много Прав

Напиши коментар:


Публикувай