2 147 11

Петър Стойчев разказа за Антарктида

"Постигнах мечтата, която преследвах - да бъда първият победител в студения континент", заяви плувецът ни

Петър Стойчев, които преди няколко дни спечели първия в историята организиран плувен маратон на Антарктида с дължина 1000 метра, отправи специално послание до българските медии след победата. Българинът и колегите му вече се измъкнаха от ледения ад и успяха да достигнат до Аржентина.

"В Ушуая сме в момента. На 28 ноември приключи 12-дневното пътуване до седмия континент Антарктида. Щастлив съм, че преодоляхме и последното препятствие - протока Дрейк, обратно към Южна Америка. Но най-вече съм радостен от това, че успях да спечеля първото организирано състезание в ледените води на Антарктида и да постигна мечтата, която преследвах, а именно да бъда първият победител в студения континент", каза Стойчев в специален аудио запис.

"Беше много трудно, студена вода минус 1.2 градуса, силен вятър, температура на въздуха минус 3 градуса, но успях да се концентрирам, успях да намеря сили да направя това плуване и всичко да бъде по план. Имах много сили накрая, затова си позволих да финиширам и бътерфлай и още веднъж искам да каже, че подкрепата, която вие ми оказвахме ми даваше много сили. Благодаря на всички Вас, които отделихте време да бъдете с мен мислено и чрез медиите, и чрез съобщенията, които получавах. Радвам се, че името на България ще бъде оставено като първи победител в ледения континент Антарктида", каза още 42-годишният легендарен плувец.

"Продължаваме пътуването си към Буенос Айрес, където ни предстоят няколко срещи с Международната федерация по ледено плуване, да се уточни евентуално календара за следващата година. Какви ще бъдат предстоящите състезания, промените в някои от правилата и би трябвало до началото на следващата седмица вече да си бъда в България, където се надявам, че ще се срещнем", завърши Петър Стойчев.

Аржентина

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 16:58  29.11.18
  Браво Петьо !!!
 • Петко
  Отговор
  2 17:03  29.11.18
  Браво, Петьо, железен си, продължавай все така да спортуваш.
 • Еми
  Отговор
  3 19:02  29.11.18
  Петър Стойчев е изключителен спортист и много специален човек! Неговото име ще се среща в енциклопедиите. Този подвиг е доказателство и опозиция на всичко, което думата "невъзможно" твърди!

 • Зорница
  Отговор
  4 19:28  29.11.18
  Голям българин! ЧЕСТ и ПОЧИТАНИЯ!!!
 • Карагенан (Е-407)
  Отговор
  5 23:43  29.11.18
  Обикновено при ниски температури на водата плувеца получава дихателен спазъм, не може да диша и загива...Така, че "смелчаците" да не се пробват!
 • vasik atanasova
  Отговор
  6 00:13  30.11.18
  браво ПЕПИ просълзих се от радост когато те гледах ТИ ВЕЧЕ СИ В ИСТОРИЯТА евала за всичко което направи де да бяха всички българи като тебе
 • Вальо
  Отговор
  7 00:24  30.11.18
  Изключително Невероятно Велико
 • ПОНЕ ЕДИН ЖЕЛЕЗЕН- НАРОДЕН
  Отговор
  8 09:51  30.11.18
  ПОЛИТИК ДА БЕШЕ СА РОДИТИЛ ПРЕЗ ТИЯ ШЕСТ ПЕТИЛЕТКИ ДЕМОПРЕИБАЦИЯ.....
 • БРАВО
  Отговор
  9 13:01  30.11.18
  Браво на нашия ГОЛЯМ БЪЛГАРИН !!!! И на втората в класирането на това невероятно състезание,тя е ЖЕНА.Браво и на тази изключително смела жена.
 • Фен клуб
  Отговор
  10 14:21  04.12.18
  Уникален спортист и вдъхновение за бъдещите поколения! Единствен по рода си, Петър Стойчев има високо международно признание в целия свят. Време е тук в България да бъде удостоен с почетния Орден "Стара планина"!!!
 • Поздравления
  Отговор
  11 14:31  04.12.18
  Благодарим на Петър Стойчев за вълнуващото мореплавателско пътешествие, което ни подари, макар и пред екраните! Той успя да ни направи част от това преживяване и ни напомни никога да не се отказваме!

Напиши коментар:


Публикувай