2 485 0

Босът на Байерн реши за треньора

Шефът на Байерн Ули Хьонес говори за бъдещето на треньора

Президентът на един от големите световни футболни клубове и германски шампион Байерн Ули Хьонес говори по време на годишното Общо събрание на клуба и даде отговор на най-често задаваните въпроси около слабото представяне на тима в Бундеслигата, както и бъдещето на треньора. Баварският бос увери, че засега не се предвижда освобождаването на Нико Ковач, а в същото време обеща да привлече в тима големи звезди след края на сезона.

“В лицето на Ковач имаме млад и добър специалист, когото всички ние трябва да подкрепим. Срещу Бенфика (5:1) във вторник се видя, че все още можем да спечелим нещо този сезон. Той заслужи този шанс”, заяви Хьонес, който освен аплодисменти получи и частични освирквания.

“Уверявам ви, че през новата година ще инвестираме със стил в отбора. Клубът има нужния капитал”, категоричен е Хьонес, гарантирайки мащабна селекция следващото лято. Той не знае дали заместникът му Карл-Хайнц Румениге ще остане в Байерн и след края на сезона, когато изтича договорът му. “Решението на Румениге ще бъде обявено още преди Коледа. Ще се радвам той да остане. Мога да потвърдя също, че Оливер Кан е плановете ни. Това обаче не е тема за днес, утре, в следващите шест месеца или година“, каза още президентът на гранда от Мюнхен.

Междувременно Байерн отчете годишен финансов оборот за сезон 2017/2018 от 657,4 милиона евро, което е с почти три процента повече от предходния сезон.

Клубът се похвали с още един рекорд. Членовете на Байерн вече са 291 000, което запазва позицията му на най-големия спортен клуб в света.


Напиши коментар:


Публикувай