1 501 9

Петричев: Води се яростна пропаганда срещу Лудогорец

"В България умеем да търсим проблемите там, където не са", заяви изпълнителният директор на шампионите

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде своето мнение за мача с ЦСКА (1:1) на "Българска армия", а също така подчерта, че клубът е плод на яростни атаки в последно време. В същото време той заяви, че в Лудогорец са наясно с проблемите си и се опитват да ги решават, без да търсят виновници отвън.

"Класата си пролича и в този мач в много аспекти на футбола. Преди мачове на "Армията" винаги се създава напрежение, с цел да ни повлияят по някакъв начин. През годините нашите момчета не се огъват. Аз съм горд с тях! Поздравявам ги за мъжката игра. Този мач беше наш! Трябваше да го спечелим. По една или друга причина не успяхме. Поздравления и за момчетата от ЦСКА. Стана здрав мач", заяви изпълнителният директор на Лудогорец.

"В последно време виждате изключително яростна пропаганда, която е малко в стил Гьобелс. Търси се врага, за да се отклони вниманието от други проблеми. За съжаление в България умеем да търсим проблемите там, където не са. Форматът на първенството е такъв, че най-силният отбор става шампион. Ние нашите проблеми си ги имаме и си ги знаем много добре. Четем и анализи на вашите колеги, които виждат и идентифицират проблеми в Лудогорец.

Ние не сме щрауси, които са си заровили главите в пясъка. Предприехме структурни промени. Привлякохме опитни специалисти в Лудогорец, които да ни помогнат да продължим да се развиваме. Виждате, че при нас желанието е да не се занимаваме със скандали, а да се развиваме във всички посоки. Никога не сме търсили причината за неуспехите на Лудогорец извън пределите на Лудогорец. В главите ни не минава и секунда мисъл за пропаганда, а как да обясним на собствениците на Лудогорец защо понякога отборът не върви", добави Петричев.

"Тези момчета осем години продължават да бъдат на ниво. Аз много пъти съм имал повод да го кажа и сега след този мач ще го кажа – аз съм горд с нашите футболисти. Аз се чувствам щастливец, че осем години съм с тези момчета – с Моци, с Марсио, с Дяката, Вандерсон, Клаудио и всички, за да не пропусна някой. Това са момчета, които за пореден път през миналата седмица показаха един добър футбол срещу Леверкузен, но за съжаление не успяхме да спечелим и там. Малко ни преследва малшанса, но при всички случаи, каквото е необходимо като мерки ще се вземат. Ние търсим проблемите в странични фактори.

"Ние не коментираме съдийството. Имаше достатъчно ситуации. Има достатъчно възможности да гледате ситуациите. Смятам, че всичко мина нормално. Ние няма да се оправдаваме със съдии. Срещу нас тече много силна пропагандна кампания по всички канали. Нормално е днешният протест да е вследствие на тази пропаганда. Не мога да коментирам желанието на феновете на ЦСКА да протестират. Всеки има своето право да изрази своето мнение. Вниманието се насочва към Лудогорец. Ние сме свикнали през годините. В крайна сметка всеки ще се съгласи с мен, че на първо място човек трябва да разполага със спортно-технически аргументи. Когато разполагаш със спортно-технически аргументи, дори под напрежение и натиск, виждате, че нашите футболисти са с класа над всички останали. Само ще дам един пример с процента на владеене на топката. Това говори красноречиво. Като дете на този стадион съм гледал мачове, в които ЦСКА е мачкал от първата до 90-та минута. Сега търсим оправдания в съдията. Не са съдиите проблема. Може би са на друго място. Имат ръководители и нека те да кажат.

Аз смятам, че с този формат на първенството особено в плейофа математически дори шестият може да стане шампион. Когато имаш спортно-технически аргументи, когато отборът ти е най-добрият, е логично той да стане шампион. Няма как по друг начин. Този формат на първенството предполага справедливост“, каза още Ангел Петричев.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Само ЦСКА
  Отговор
  1 19:19  07.12.18
  Лудогорец ще бъде подпиран още малко, скоро фалшивата приказка свършва!!!!
 • Red star
  Отговор
  2 19:47  07.12.18
  Никаква кампания няма, просто и сто години делиорманци да са шампиони, купите ще са картонени, НИКОЙ не ги иска тези платени латино паляци!
 • Петричев
  Отговор
  3 20:52  07.12.18
  Се ебе със мургави мъже але алеее

 • Але алее
  Отговор
  4 20:55  07.12.18
  https://youtu.be/1D2i5u6Cw00
 • бате лудко
  Отговор
  5 22:30  07.12.18
  Тъпчооо, всички съдии и цялото БФС купихте, после другите ви виновни.Нищо...и вас ще ви стигне!
 • ПРАСЧО
  Отговор
  6 05:19  08.12.18
  НА ОТБОРА СЪЗДАДЕН ОТ БКП, ВИНАГИ НЯКОИ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН.НЯМА ГО ДОБРИ ДЖУРОВ ДА НАРЕЖДА НА ДРУГИТЕ ОТБОРИ С КОЛКО ДА ПАДНАТ И ТЕ ДА СЕ МИСЛЯТ ЗА ВЕЛИКИЯ ОТБОР НА БКП.
 • Локо 1926
  Отговор
  7 09:29  08.12.18
  Мургавеле, прилагаш пословицата,, Крадеца вика, дръще крадеца"! Типично по мутрински налагате превъзходство над останалите ФК! Цялото ви поведение е престъпно, но има Божие възмездие, ще ви настигне!
 • 187
  Отговор
  8 12:02  08.12.18
  къде е Велизар да изпее шлагера за петриньо?
 • цЕсКи лЕсЕкА
  Отговор
  9 08:54  09.12.18
  В БГ се подпират силните на деня и Левски. Левски колкото и да са зле все ги бутат все ги подпират все по милост минават.

Напиши коментар:


Публикувай