Last news in Fakti

8 Декември, 2018 16:43 2 272 1

Ливърпул с рекорд и втори хеттрик за Салах

  • ливърпул-
  • борнемут-
  • победа-
  • хеттрик

Ливърпул победи Борнемут с 4:0

Ливърпул с рекорд и втори хеттрик за Салах - 1
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Мохамед Салах вкара хеттрик за Ливърпул при убедителния успех с 4:0 над Борнемут като гост в мач от 16 кръг на Висшата лига. Това е втори хеттрик за египтянина във Висшата лига, а първото му попадение се оказа рекордно. Успехът е пети пореден за „червените“ в шампионата, където тимът на Юрген Клоп още няма загуба от началото на сезона и изравни клубния си рекорд от 17 поредни срещи без поражение.

В 25-ата минута Салах откри резултата. Той беше точен при добавката на удар, отразен от вратаря Асмир Бегович. Повторенията показаха, че звездата на Ливърпул вероятно е в засада при попадението. Това се оказа гол №40 за Салах с екипа на мърсисайдци. Египтянинът стигна до тази бройка за 52 мача, което е по-бързо от всеки друг играч в историята на клуба.

В 48-ата минута Мохамед Салах удвои аванса на тима си. Той получи извеждащ пас от Роберто Фирмино, нахлу в наказателното поле на „черешките“ и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Бегович. 20 минути по-късно Стив Круук си отбеляза автогол след центриране отляво. След това Джуниър Станислас се разписа за Борнемут, но попадението му беше отменено заради засада.

13 минути преди края на мача Салах оформи хеттрика си, негов втори във Висшата лига. Нападателят на Ливърпул се пребори за топката след извеждащ пас от собствената половина, два пъти финтира вратаря на домакините и след това от границата на вратарското поле стреля точно през двамата защитници на Борнемут, застанали на голлинията.

Мохамед Салах стана първият играч на Ливърпул с хеттрик като гост от пролетта на 2014 година, когато на 22 март същата година Луис Суарес вкарва три гола срещу Кардиф при победата на „червените“ с 6:3.

С този успех Ливърпул временно оглави класирането на Висшата лига с 42 точки, на една пред Манчестър Сити, който има мач по-малко. Борнемут е седми с 23 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.