9 Декември, 2018 10:23 1 155 1

Барселона разгроми Еспаньол като гост

  • барселона-
  • еспаньол-
  • лионел меси

Меси впечатли с два красиви гола

Барселона разгроми Еспаньол като гост - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона отново е едноличен лидер в Ла Лига. "Блаугранас" дръпнаха с три точки на конкурентите си Севиля и Атлетико (Мадрид), след като тази вечер постигнаха изразителна победа в каталунското дерби срещу Еспаньол - 4:0.

Селекцията на Ернесто Валверде не остави никакъв шанс на градския си съперник, отбелязвайки му три попадения още до почивката, пише topsport.bg. Силен мач за Барса изигра Лионел Меси, който впечатли с два красиви гола от преки свободни удари.

Барселона контролираше събитията през първата част, когато през дълги периоди владееше топката. Интересните атаки за селекцията на Валверде обаче ставаха тогава, когато съперникът им грешеше в опит да сътвори интересно положение пред Тер Стеген.

В 17-ата минута Лионел Меси получи правото да изпълнява пряк свободен удар. "Ла Пулга" насочи топката толкова акуратно, че дори и разбралият неговия замисъл - Диего Лопес, просто нямаше как да промени злощастната участ за "папагалчетата".

Лео беше в епицентъра на събитията и в 26-ата минута. Аржентинецът дълго време водеше битка с няколко защитника на Еспаньол, но в крайна сметка съумя да пусне към непокрития Дембеле. Французинът пък демонстрира голяма класа и технично в далечния ъгъл реализира за 0:2.

Барса продължи да се забавлява и в 37-ата минута Луис Суарес удари дясната греда. Разочарованието за уругваеца обаче се изпари малко по-късно, когато нападателят впечатли с майсторско попадение от почти нулев ъгъл.

Събитията на "Корнея Ел Прат" не се промениха и след паузата. Публиката на Еспаньол започна да си тръгва в 65-ата минута, след като стана свидетел на втори брилянт от фаул, дело на Лионел Меси.

Още един неприятен момент сполетя Еспаньол 10 минути по-късно. Оскар Дуарте вкара почетен гол за 1:4, но след преглед със системата ВАР, се оказа, че той е бил в засада и така преднината на Барса си остана от четири попадения.

До края двата тима просто доиграваха двубоя и така Барса се поздрави със своята девета шампионатна победа

В следващия кръг на Барселона предстои гостуване на Леванте. Еспаньол пък приема на свой терен Бетис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цЕсКи лЕсЕкА

    0 0 Отговор
    Стига с това прехвалено джудже бе! Играе само в Барселона. Големият футболист трябва да играе и да е голям,да е лидер в всеки отбор.Сещате се кой е това?!?!