Last news in Fakti

10 Декември, 2018 09:26 1 609 1

Ривър Плейт ликува след драма с Бока Хуниорс

  • ривър плейт-
  • продължения-
  • драма-
  • копа либертадорес-
  • бока хуниорс-
  • финал

"Милионерите" вдигнаха Копа Либертадорес след продължения

Ривър Плейт обърна големия си съперник Бока Хуниорс с 3:1 след продължения на „Сантяго Бернебеу“ в Мадрид и с общ резултат 5:2 спечели Копа Либертадорес за четвърти път в историята след 1986, 1996 и 2015 година. В редовното време съперниците си размениха по един гол. Двата аржентински гранда спориха за първи път за трофея в най-престижния клубен турнир на Южна Америка, а след 2:2 в първата среща на „Бомбонера“ реваншът на „Ел Монументал“ бе отлаган на два пъти заради атака на феновете на „милионерите“ срещу автобуса на Бока и след това преместен в испанската столица.

През първата част имаше няколко неточни удари към двете врати, но в самия ѝ край Бока Хуниорс все пак поведе. Вратарят на Бока Андрада направи грешка в 44-ата минута, като излезе от вратата си и подари топката на "милионерите", които обаче пропуснаха да вкарат, а при последвалата контраатака Дарио Бенедето вкара за 1:0.

„Милионерите“ натиснаха в началото на втората част и пропуски направиха Начо Фернандес и Паласиос. В 55-ата минута Прато се измъкна от Магалан и бе повален от вратаря Андрада. От Ривър очакваха дузпа, но уругвайският съдия Куня отказа дори да ползва ВАР и не посочи бялата точка.

Усилията на Ривър Плейт дадоха резултат в 68-ата минута, когато Фернандес върна към непокрития Лукас Прато, а юношата на Бока изравни за 1:1 с петия си гол в надпреварата и втори в двата мача от финала срещу бившия му тим.

В 80-ата минута бе отсъден двоен удар в наказателното поле на Ривър, а играчите на Бока искаха дузпа. Оласа шутира в стената и не успя да даде аванс на „генуезците“. Девет минути след това ветеранът Фернандо Гаго, записал 121 мача за Реал (Мадрид) на „Бернабеу“ се появи в игра за Бока на мястото на контузилия се още през първата част капитан Пабло Перес. След шест минути добавеното време съдията даде край на редовното време и се стигна до продължения, тъй като в турнира головете на чужд терен не дават предимство.

Три минути след началото на първото продължение Бариос беше изгонен за втори жълт картон и Бока остана в намален състав. С числен превес Ривър взе инициативата и в 109-ата минута Хуан Кинтеро вкара страхотен гол с удар от границата на наказателното поле за 2:1. Това беше негово второ попадение в турнира. Секунди след това в игра се появи Карлос Тевес и футболистите на Бока се хвърлиха в атака. Армани спаси удар на Майдана, който беше на път да си вкара автогол, а след това отрази и шут на Гаго, който се контузи и в последните пет минути „генуезците“ бяха с деветима играчи на терена. Въпреки това те натискаха и вратарят им Андрада се втурна в атака, а в 120-ата минута Хара нацели дясната греда и пропусна да прати мача на дузпи. Ривър пък направи успеха си още по-убедителен, след като в 122-ата минута Гонсало Мартинес вкара в опразнената врата на Бока и оформи крайния резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕКСПЕРТА

    3 0 Отговор
    ГРЕШКА РЕЗУЛТАТА НЕ Е 5:2 ,А Е 5:3,КАКТО И ДА Е СТАНА МАЧ