15 Декември, 2018 13:57 1 432 0

Игуаин пред трансфер в Челси?

  • игуаин-
  • челси-
  • милан-
  • наем-
  • ювентус-
  • сари

Милан не иска да задържи нападателя

Аржентинският нападател на Милан Гонсало Игуаин може да стане играч на Челси през януари, съобщава сайтът Football Italia. Игуаин в момента играе при “росонерите” под наем от Ювентус. Милан плати на “Старата госпожа” 18 милиона евро през лятото на тази година, за да вземе под наем нападателя, а в договора между двата италиански гранда има и клауза, позволяваща на “росонерите” да задържат Игуаин за постоянно срещу допълнителни 36 милиона евро.

Според различни медии на Ботуша обаче ръководството на Милан в момента не е склонно да инвестира дългосрочно в навършилия преди дни 31 години Игуаин. Допълнителен мотив в Милан да се колебаят да се обвържат по-сериозно с Игуаин е наказанието, което УЕФА наложи на гранда от Милано вчера - “росонерите” ще се простят с 12-те милиона евро, които заработиха от Лига Европа този сезон.

Юношата на Ривър Плейт и бивш нападател на Реал Мадрид и Наполи има 5 гола в Серия и 2 в Лига Европа от началото на сезона. “Росонерите” са четвърти във временното класиране на Серия “А”, но се провалиха в Лига Европа, отпадайки в груповата фаза. С общо 7 гола във всички турнири е и младата надежда на Милан Патрик Кутроне, който обаче е реализирал този брой попадения за 137 минути, докато на Пипита са му били нужни 60 минути повече.

Възможно е дори Милан да прекрати предсрочно наема на Игуаин и той да премине през януари в Челси, където би се събрал с бившия вече наставник на Наполи Маурицио Сари. Смята се, че Сари търси начин да подсили атаката на лондончани, тъй като Алваро Мората и Оливие Жиру не показват достатъчно добра форма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА