Last news in Fakti

19 Декември, 2018 09:32 1 264 4

ЦСКА оцени Десподов на четири милиона евро

  • цска-
  • трансфер-
  • цена-
  • крило-
  • десподов

"Червените" търсят западноевропейски купувач за крилото

ЦСКА няма намерение да се разделя на всяка цена със звездата си Кирил Десподов. Клубът ще продаде крилото само при много сериозна оферта. "Армейците" искат над 4 милиона евро за правата на 22-годишното крило. За близка до тази сума през лятото бе продаден Фернандо Каранга.
Интересът към Десподов е огромен, а самият футболист призна, че вече мисли за трансфер. Ако се стигне до сделка, тя почти сигурно ще е с клуб от западноевропейско първенство. Фланговият нападател направи много силна есен. Той записа 8 гола и 6 асистенции в елита. Има и 5 мача и 2 гола в Лига Европа това лято, като направи дебют на международната сцена, пише "Тема спорт".

Десподов вкара решаващата пета дузпа за елиминирането на Рига, а след това се разписа два пъти и изработи наказателен удар за победата с 3:0 над Адмира Вакер на "Армията". Отличи се с голово подаване към Мауридес в първия мач с Копенхаген на "Васил Левски". Наложи се и като основна фигура в националния отбор. Неслучайно е и основен фаворит за приза "Футболист на годината".

ЦСКА няма да бърза с решението относно бъдещето на Десподов, а ще изчаква за възможно най-добрата оферта. От клуба вече имат идея как да процедират на трансферния пазар, при положение че Десподов бъде продаден за солидна сума. Негов заместник вече е набелязан.

Преди година "червените" трансферираха левия бек Антон Недялков в американския Далас за 1,5 милиона долара, а през лятото продаде Каранга в Китай за над три пъти по-висока сума. Парите, които ЦСКА иска да получи за Десподов, са повече от тези, които влязоха в клубната каса по сделката за Каранга. Ако на "Армията" не дойде подходяща оферта през зимата, крилото ще остане в отбора до края на сезона.

"Не е тайна за никого, че в главата ми вече се върти трансфер в чужбина. На 22 години съм и мисля, че ми е време да изляза навън", каза Десподов след последния мач за годината с Ботев Пд (2:1). Крилото на ЦСКА изпрати 2018-а с две асистенции. Десподов е на почивка във Виена от вчера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само ЦСКА

    6 1 Отговор
    Затова няма футбол в България имат добри футболисти и ги продават веднага и чакай нещо повече освен от родното първенство!!

    Коментиран от #3

  • 2 Алчното джудже

    4 1 Отговор
    Много пари ми трябват !!!
  • 3 Алчното джудже

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само ЦСКА":

    А кажи ми де !!???!!! Да съм някой който няма пари , Добре !!! Ама аз имам , !!!! С две думи , Нито клуб ме интересува нито спорт ме интересува няма хора няма публика ....... Само Парата батка само ПАРАТА за нищо друго не ми пука ХИЧ !!!!!
  • 4 УефскИ

    4 2 Отговор
    Микренският лилипут пак ще намаже филията