Last news in Fakti

19 Декември, 2018 10:26 1 571 0

Голям резил за Ривър Плейт

  • ривър плейт-
  • световно клубно първенство-
  • дузпи-
  • отпадане-
  • ал аин

Носителят на Копа Либертадорес отпадна от Световното клубно първенство след дузпи

Шампионът на Южна Америка Ривър Плейт изпита невероятно унижение и загуби от носителя на титлата на страната домакин на Световното клубно първенство Ал Аин в полуфинал на турнира. След 2:2 в редовното време и спасена последна дузпа тимът от Обединените арабски емирства препъна гранда от Аржентина.

Аржентинците бяха шокирани рано-рано след гол на Маркус Берг с глава в близкия ъгъл още в третата минута, но стигнаха до равенството в 11-ата с попадение на Рафаел Боре. Отново той обърна развоя на мача пет минути по-късно за 2:1 в полза на Ривър.

Ал Аин имаше претенции за дузпа в 26-ата минута, при които се намеси VAR, но реферът Джанлука Роки не посочи бялата точка, след като изгледа ситуацията на запис. Домакините на турнира вкараха гол за 2:2 в началото на втората част, но отново VAR накара Роки да отмени попадението им.

Натискът им все пак доведе до редовно попадение за равенството в мача в 51-ата минута, когато Кайо се разходи през аржентинската отбрана и вкара топката в мрежата.

Драмата стана пълна в 69-ата минута, когато Ривър Плейт получи дузпа, но Гонсало Мартинес прати топката в гредата и пропусна чудесна възможност за победен гол.

Последваха две продължения по 15 минути, в които двата тима бяха по-предпазливи, макар да не липсваха и реални ситуации за гол. При дузпите вратарят на Ривър Плейт Франко Армани на няколко пъти бе на косъм да хване удар на играчи на Ал Аин, но вместо това стори колегата му Халид Ейса.

Ал Аин чака победителя от двубоя между Реал (Мадрид) и Кашима Антлърс, с който ще спори на финала в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА