Last news in Fakti

19 Декември, 2018 15:02 1 426 6

Тръст "Синя България" недоволни от Спас Русев

  • русев-
  • тръст-
  • синя българия-
  • искания-
  • изпълнителен директор-
  • реформа-
  • левски

"Оценяваме спортните резултати като крайно незадоволителни", заявиха от Тръста

Тръст "Синя България" не оцени високо спортните резултати на "синия" отбор през 2018 година. От организацията искат от собственика Спас Русев адекватна структурна реформа в управлението на клуба, като изразяват готовност да свикат извънредно Общо събрание, в случай че това не се осъществи.

Ето и цялото съобщение на Тръста:

"Тръст "Синя България" оценява като крайно незадоволителни спортните резултати на ПФК Левски АД през 2018 година. Смятаме, че те се дължат изцяло на избрания от мажоритарния собственик г-н Спас Русев начин на управление и невъзможността му да се справи със структурирането на клуба, балансирането на бюджета и овладяването на процесите от ежедневната работа, които в крайна сметка рефлектират върху резултатите на отбора. Заради това смятаме, че едноличното управление трябва да води и до еднолична отговорност за резултатите.

Като сериозни проблеми през 2018 г. можем да отчетем:

- закъсняла или липсваща административна и спортна реформа;
- невъзможността да се попълни ключов пост като спортен директор;
- слаба трансферна политика, чийто резултат е скъп отбор с минимални резултати;
- раздут щат на първия отбор, който пречи на нормалната тренировъчна дейност и натоварва бюджета на клуба;
- липса на качествени попълнения от юношеската школа на клуба.

Като конструктивен партньор на мажоритарния акционер, ние смятаме, че единственият път за Левски е да се осъществи анонсираната вече структурна реформа. Тя трябва да стартира с назначаване на изпълнителен директор със съответните правомощия, отговарящи на позицията. Вярваме, че при отклонение от тази посока, както и от постигнатото споразумение през лятото на 2018 г. между Тръст "Синя България" и г-н Спас Русев, единственият адекватен ход от наша страна като миноритарен акционер ще бъде свикване на извънредно общо събрание на клуба с дневен ред, който ще позволи на стотиците акционери в клуба да зададат ясна и категорична насока за управлението на ПФК Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    10 2 Отговор
    Спас Русев за Левски е това, което беше Спас Турчев за Капитан Петко войвода, демек е.а му майката по всички параграфи!
  • 2 Ррр за Лефски

    3 0 Отговор
    Фтората 6 ви зове .... еее еее рррр за Уефски
  • 3 123

    5 3 Отговор
    Като не ви 'кефи' отбора, купете го, и си го реформирайте както искате! Всеки може да дава акъл на чуждите пари! Е такива като почнат да ми скачат, местя отбора в Добрич, и ми дреме за тръстове и тръстики!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЖАЛКИ ТРЪСТИКИ

    3 0 Отговор
    По-големи вреди от "оня с очилцата" (цитат от Батков) за Левски никой не е правил. Нека първо си платят с лични пари глобата за изцепките като публика във Вадуц, а не да обезкървяват отбора и да водят до наказания без публика в европейските турнири на срещите в София.
  • 6 Синфен

    3 0 Отговор
    Какво ревът , Левски не е застрашен от изпадане .