20 Декември, 2018 10:25 1 076 0

Тотнъм спечели голямото дерби с Арсенал

  • тотнъм-
  • мин сон-
  • али-
  • купата на лигата-
  • арсенал-
  • полуфинал

"Шпорите" са на полуфинал за Купата на Лигата

Арсенал загуби като домакин от Тотнъм с 0:2 и отпадна на четвъртфиналите в турнира за Купата на Лигата. Хьон Мин Сон (20) и Деле Али (59) вкараха головете за „шпорите“, които продължават към полуфиналите на надпреварата.

Гостите започнаха без голямата си звезда Хари Кейн, който се появи в игра след почивката в 58-ата минута на мястото на Лукас Моура. Въпреки това те успяха да поведат с първата си по-сериозна ситуация в мача. В 20-ата минута Деле Али асистира на Хьон Мин Сон, който се откъсна от защитниците и със силен удар даде преднина на „шпорите“. Десет минути след това Муса Сисоко можеше да удвои аванса им, но шутира над вратата. Арсенал се посъбуди едва в края на полувремето и две минути преди края му удар на Аарън Рамзи беше избит от Газанига, след което топката срещна гредата.

След почивката Тотнъм нанесе втори удар в 59-ата минута, когато влезлият секунди по-рано от резервната скамейка Хари Кейн подаде към Деле Али, който прехвърли Чех за 0:2. „Топчиите“ се опитаха да отвърнат веднага и две минути след това появилият се малко по-рано в игра Александре Лаказет нацели гредата. Домакините натискаха, но без успех, а в 83-ата минута Кристиан Ериксен шутира силно от границата на наказателното поле и Чех изби топката в корнер. До края на мача усилията на „артилеристите“ не дадоха резултат и те завършиха срещата без гол, отпадайки от турнира.

Тотнъм се присъедини на полуфиналите към Манчестър Сити, Бъртън и Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА