21 Декември, 2018 12:28 4 063 0

Лудогорец с нов силен трансфер

  • попа-
  • лудогорец-
  • рединг-
  • стяуа-
  • трансфер

Българският шампион привлече румънец, който е играл във Чемпиъншип

Поредният именит румънски футболист ще играе в Лудогорец. Това е националът Адриан Попа, който в момента е собственост на английския Рединг. Ръководствата на седемкратния шампион на България и клуба от Чемпиъншип се споразумяха той да бъде преотстъпен с опция за закупуване, която може да бъде упражнена в края на сезона, информираха от пресслужбата на Лудогорец.

Предстои договорът за преотстъпване да бъде подписан в началото на февруари 2019 г. Дотогава Адриан Попа получава специално разрешение от клуба си да премине медицински тестове и да се включи в подготвителния лагер на "орлите", както и да вземе участие в контролните срещи.

30-годишният футболист започва активната си кариера в Политехника (Тимишоара) през 2005 г. Остава в отбора от западния румънски град до 2009 г., като за периода е преотстъпван на Буфтеа и Глория (Бузау). Следва трансфер в Университатя (Клуж), след което преминава в Конкордия (Киажна). Между 2012 г. и 2017 г. Адриан Попа играе за румънския гранд Стяуа. С екипа на "стелистите" халфът 137 мача с 20 гола. От 2017 г. е футболист на Рединг, като от януари до юни 2018 г. игра под наем в Ал-Тавун (Саудитска Арабия).

За националния отбор на Румъния Адриан Попа има 22 мача с 3 гола.

Интересен факт от кариерата на Попа е, че през 2014 г. като футболист на Стяуа взе участие в двата мача срещу Лудогорец от плейофа на Шампионската лига. Тогава българският първенец отстрани носителя на КЕШ от 1986 г. след подвига на Козмин Моци като вратар при изпълнението на дузпите. Попа бе от футболистите на Стяуа, които се разписаха от бялата точка в драмата на "Васил Левски".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА