27 Декември, 2018 10:56 3 143 10

Мениджърска война отлага Джошуа - Пулев?

  • мениджъри-
  • битка-
  • влияние-
  • джошуа-
  • пулев-
  • аръм-
  • хърн-
  • отлагане-
  • световна титла-
  • бокс

Причината е битката за влияние между Еди Хърн и Боб Аръм

Кубрат Пулев и амбицията му да се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла на IBF още до края на 2019-а могат да срещнат сериозен отпор. Причината не се крие толкова в нежеланието на британеца да дели един ринг с Кобрата. А по-скоро в една тиха битка за влияние между неговия мениджър Еди Хърн и новия промоутър на българина Боб Аръм.

Според специализирания сайт boxen1.com от щаба на Ей Джей търсят варианти да отложат максимално във времето задължителната защита на клиента си срещу родната звезда. Изданието посочва, че Топ Ранк, с която Пулев подписа договор наскоро, е основният конкурент на Мачрум Боксинг на Хърн в борбата за абсолютно влияние в професионалния бокс. Именно това е и една от причините за мач между Джошуа и Пулев да не се преговаря, пише "Тема Спорт".

“Не можем да виним Еди Хърн, че не изглежда заинтересуван да промотира мач за титлата срещу Пулев, още повече след като българинът подписа промоутърски договор с най-големия му конкурент - Боб Аръм. Остава да видим как IBF ще реагира и дали ще отнеме титлата на Джошуа, но едва ли ще се стигне до подобен сценарий, тъй като всички федерации искат да спечелят от големите мачове в тежка категория, а това може да стане само с участието на едно от трите големи имена - Джошуа, Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри в афиша”, анализират в boxen1.com.

Сайтът повдига въпроса и за периода, в който Джошуа трябва да защити титлата си срещу Кубрат. “Защо никой не говори за мача с българина? Той от доста време е официален претендент за титлата на IBF - след победата над Хюи Фюри през октомври в София, а Джошуа трябва да направи защита срещу него до 6 месеца по-късно, иначе ще загуби пояса. Овакантяването на титлата може да бъде предотвратено единствено от мач за обединяване на пояси, ако федерацията удължи срока за защита. Ако IBF реши да спази собствените си правила, би трябвало да му отнемат титлата най-късно през април догодина, ако Джошуа не се изправи срещу Уайлдър или Пулев”, казват още от специализирания сайт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    15 11 Отговор
    Все нещо ще отложи мача, както "контузията" предния път. Чалгара е страхливец, но с много високо самочувствие и пак ще търси начин да оттърве кожата, но за сметка на това ще лае много
  • 2 За добро на Пулчо

    15 5 Отговор
    Добре е че се отлага срещата че голям резил ще стане.......... Джошуа ще го мята из въжетата като куцо пиле домат.
  • 3 Сиромаха

    4 0 Отговор
    Наистина е много алчен " Едито " !! Другият " Бобито " и той!! Не стига че е с единият крак " от татък " Ами и той е много Алчен !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боян

    12 0 Отговор
    Кубрат не си взе поука от Кличко и ако този мач с Джошуа във времето се осъществи, то това ще бъде краят за него. Трябва да си знаеш мерителната лъжица. Добър е нашия, но до едно ниво, адмирации за последният му мач, но е невъзможно да се мери с Джошуа, Уайлдър, Поветкин, Фюри, даже самия Дилиън ще го нокаутира, негрото има убийствено ляво круше.....Сърце има, много голямо, но Кубрат има един ляв прав, кардио и нщ повече, за да притесни някой като тези. Нокаутираща сила като на Джошуа, Уайлдър, Уайт я няма и това го знае много добре..това е 90% победата, знаете че при тежката 1 удар е от огромно значение( Антъни удари едно кроше в брадата на Поветкина и вс приключи, а знаем Поветкина колко голям боксцор е)Самият Кубрат каза на пресконференциата след мача с Хюи Фюри, че не е доволен, от себе си, че само левия прав му е помогнал да направи нещо, това няма да проработи при останалите. Два последователни удара в лицето на Кубрат от Джошуа и напшия ще заспи. Трябва цял мач да бяга от него и да пуска прави и пак не е сигурно, ако играе така дали ще му дадът и въобще победата ^^Не бива да се хващаш на хорото, ако неможе го изиграеш..Кубрат не се задоволява с малкото и това му е проблема, той иска да стане световен шампион, няма как да станеш защото имаш само 25-30% от качествата, силата, издръжливостта и бързината на горе-посочените. Вижте интересен мач ще е акос е пусне с Паркър, както и малко вероятно с Уайт, но не ми се вярва :)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Нереза

    2 1 Отговор
    Чалгарчето ....да се бие само по кръчмите с пиянките и с "торби" за пари от аматьорската лига.......!!!! само там ще се радва на успех...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    оле оле олелеле
    чухте ли го пулев
    дионтей е добър джошуа също тайсън също НО АЗ СЪМ ПО ДОБЪР ОТ ТЯХ
    ОЛЕ МАЛЕ О МАЛЕ ЛЕЛЕ