Last news in Fakti

3 Януари, 2019 12:59 2 037 8

Григор Димитров отново не успя срещу Нишикори

  • димитров-
  • нишикори-
  • загуба-
  • четвъртфинал-
  • тенис

Българският тенисист загуби с 5:7;5:7

Григор Димитров загуби от Кей Нишикори с 0-2 (5:7, 5:7) в четвъртфинал от тенис турнира в Бризбейн (Австралия) и записа шесто поражение от японеца в седем мача.

Първият сет започна гейм за гейм и двамата взеха началните си подавания на нула. Григор Димитров изпита леки трудности в деветия гейм, в който удар в аут позволи на Нишикори да стигне до 40:40 за първи път в мача. Димитров обаче поведе с 5:4 и се нуждаеше от пробив, за да поведе в сета. Григор обаче показа по-слаби нерви и направи грешки, които доведоха сета до 5:5. Неточностите продължиха и съперникът му поведе с 40:15, след което стигна до пробив, макар преди това Григор да успя да изравни. Японецът заложи на премерени сервиси и излизане на мрежата за победа в сета със 7:5.

Вторият сет започна с труден гейм за Григор, който все пак успя да поведе в сета. В следващия гейм Димитров показа по-прецизна игра, стигна до пробив и поведе с 2:0. Двойна грешка обърка играта му в третия гейм и японецът поведе с 40:15, но Димитров се стегна, изравни и затвърди пробива за 3:0. Нишикори заложи на по-рискована игра и върна един гейм при свой сервис за 3:1, след което играта тръгна гейм за гейм. Нишикори стигна до преднина от 40:15 при 4:2 в полза на Григор при сервис на българина. Димитров изравни, но след две поредни топки в аут при 40:40, допусна пробив за 4:3. В следващия гейм японецът поведе с 40:15, залагайки на мощен и точен начален удар, и изравни резултата в сета (4:4). Българинът отвърна на удара и дръпна с 40:0 при свой сервис, сгреши веднъж, след което с ас поведе с 5:4. Малшанс на Григор в следващия гейм доведе до загуба на нула и при 5:5 мачът навлезе в решителната фаза, в която Димитров се пропука в първия сет. Сега двойни грешки отново сринаха българина и той допусна пробив. Съперникът му взе сервиса си на нула за крайното 7:5 и във втория сет, с което продължава към полуфиналите, където ще срещне Жереми Шарди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тост

    11 6 Отговор
    Защо ли не ме изненадва това.... Обявихте го за звезда в тениса напълно незаслужено!
  • 2 Ужас

    6 2 Отговор
    Мачкай кобра! Прадължаваме напред!
  • 3 Vojda

    10 2 Отговор
    До момента е 19 в листата. Към края на годината ще е 319. Ми толкова си може циглето. Стана трети щото титулярите бяха контузени. На тоя му дай с жени да се занимава. Ама в тениса това ти носи само негативи.
  • 4 борис бекер

    9 1 Отговор
    Гледах мача във вторият сет при 4:1 за Гришо бях сигурен и заложих,
    че ще изгуби сета,а преди мача бях залоил 100 евро на японеца!
    Не веднъж съм казвал,че нашето момче е добре технически и физически,но няма психика и си мисли за дъртите каки,които му
    изядоха главата!
  • 5 дришо

    4 3 Отговор
    Дришо от Газково, "великият" тенисист ....
  • 6 Агаси Андре

    7 0 Отговор
    Явно не е успял да направи правилния избор между "тенис" и "пенис".
  • 7 GHOST 1

    6 4 Отговор
    ПОКЛОН ЗА ВСИЧКО, КОЕТО ПОСТИГНА. НИКОЙ БГ ТЕНИСИСТ НЕ Е ПОСТИГАЛ ТОЛКОВА ДОСЕГА. ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО, НО МОЖЕ БИ МУ Е ВРЕМЕ ЗА ПО-ДЪЛГА ПОЧИВКА.
  • 8 знаещият

    3 2 Отговор
    Лошото е, че нямаме по-добър от него ....