Last news in Fakti

4 Януари, 2019 11:56 1 687 3

Манчестър Сити се съвзе срещу Ливърпул

  • манчестър сити-
  • ливърпул-
  • дерби-
  • титла-
  • висша лига-
  • агуеро-
  • фирмино-
  • сане

Авансът на "мърсисайдци" на върха е само четири точки

Актуалният шампион на Англия Манчестър Сити успя да победи запътилия се към титлата Ливърпул с 2:1 в изключително интригуващ мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Поражението е първо за "мърсисайдци" този сезон в първенството. Ливърпул на Юрген Клоп не познаваше вкуса на загубата от цели 21 мача. За последно тимът от "Анфилд" падна на 6 май - 0:1 от Челси на "Стамфорд Бридж", след което последваха 18 победи и 3 равенства.

На стадион "Етихад" тази вечер Сити поведе чрез Серхио Агуеро в 40-ата минута, а Роберто Фиримино изравни в 64-ата. В герой за "гражданите" се превърна Лерой Сане, който в 72-ата се разписа за 2:1.

След ценния успех отборът на Пеп Гуардиола скъси дистанцията от лидера на само 4 точки. Ливърпул оглавява класирането във Висшата лига с 54, Сити има 50, а трети с 48 е Toтнъм.

"Гражданите" бяха опрени до стената, след като регистрираха три загуби през декември и изостанаха на 7 точки от непобедения преди този мач Ливърпул. С постигнатата важна победа обаче Сити възвърна шансовете си за запазване на шампионската корона и показа на "мърсисайдци", че доста трябва да се потрудят преди да завоюват първа титла от 29 години. Освен това в Ливърпул още пазеха горчив спомен от последното гостуване на "Етихад" във Висшата лига - загубата с 0:5. Днес "мърсисайдци" бяха близо до точката, но в крайна сметка си тръгнаха с празни ръце.

Футболистите на Гуардиола и Клоп се вкопчиха в здрав дуел още в началото. Първата интересна ситуация беше в 19-ата минута. Гостите организираха контраатака, а двойното подаване между Салах и Фирмино елиминира защитата на Сити. Последва пас към Мане, който пусна топката покрай Едерсон, но тя срещна гредата. В опита си да изчисти вратарят уцели Джон Стоунс, който едва не си вкара автогол, но със сетни сили изби топката от самата голлиния.

В 28-ата минута "гражданите" имаха отлична ситуация за гол. Стърлинг напредна отдясно и върна топката към Давид Силва, но той не я уцели добре и пропусна да открие резултата.

Избраниците на Гуардиола продължиха да контролират играта, а попадението във вратата на Ливърпул не закъсня. При първия точен удар Сити поведе. В 41-ата минута Бернардо Силва подаде на Агуеро, който матира Деян Ловрен и с мощен изстрел под гредата не остави шанс на Алисон - 1:0.

Аржентинецът се разписа в седми пореден домакински мач срещу Ливърпул, a попадението беше под №250 за нападателя в официални двубои в цялата му кариера.

В началото на втората част Стърлинг поиска дузпа за фаул на Робъртсън. Съдията Антъни Тейлър прецени, че няма нарушение и не уважи претенциите на гостите.

В 64-ата минута грешка на Едерсон не беше наказана, но секунди по-късно "червените" стигнаха до изравнителен гол. Александър Арнолд центрира на далечната греда към Робъртсън, който майсторски върна топката успоредно на голлинията и там връхлитащият Фирмино с глава я засече точно - 1:1.

В 72-ата минута "гражданите" отново поведоха. Стърлинг подаде на включилия се на скорост Сане, който стреля по земя, топката се отби в лявата греда на вратата на Алисон и премина зад голлинията - 2:1.

Малко преди края гостите не успяха да изравнят след разбъркване пред Едерсон, при което все пак защитниците на Сити изчистиха топката. Тя пък се озова в Агуеро, който изскочи сам срещу Алисон, опита финт, но не можа да вкара за втори път. След това и Салах направи пропуск и Манчестър Сити ликува след последния съдийски сигнал - 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Cynthia

    0 0 Отговор
    Честита Нова Година Всеки, името ми е Синтия, искам да споделям добрата новина от живота си, как съм си върнал съпруга, разведена съм със съпруга си от 7 години и страдам сама със сина си исках го обратно, но знам, че може да ми помогне, Миналата седмица видях коментар в интернет от един мъж, който казваше на хората как той е върнал съпруга си с помощта на заклинателя, наричан д-р Огунделе, трябваше да се свържа спешно с молителя. да ми помогне и той ми отговори и ми каза, че ще ми помогне и съпругът ми ще се върне обратно и ще ме обича само за 24 часа. Мислех, че той е за шега, защото вече 7 години не сме виждали и не сме говорили помежду си, защото имам нужда от съпруга си и трябва да му вярвам и го помолих да ми помогне. в продължение на 7 години ми се обадиха в рамките на 24 часа и ме помоли да му простя, след като го заклинаха? Този човек е мощен, нямах друг начин да го оценя, казах му, че ще споделя името му в интернет и по радиостанциите, за да могат хората да търсят неговата помощ, споделям историята си, защото искам всеки, който се нуждае от помощ, да се свърже Той, така че за всеки, който се нуждае от някаква помощ, за да върне бившия си любовник или някакви проблеми с живота, свържете се с д-р Огундели днес и той ще ви помогне да ги решите бързо. Тук са неговите данни за контакт. WhatsApp и Viber Чат: +27638836445. Email: [email protected]
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Amanda

    0 0 Отговор
    Поздрави всички, името ми е Аманда, искам да спазя обещанието си, като споделя историята си тук в интернет за това как д-р Огунделе ми помага с магията си и ми връща съпруга ми. Съпругът ми ме напусна за повече от 7 години и отиде да бъде с друга жена и семейството му не ме харесваше, страдах и търся помощ навсякъде, никой не можеше да ми помогне, докато миналата седмица не видях рекламата на д-р Огунделе в интернет, споделена от друга дама, аз се окуражих да се свържа с него за помощ, когато се свързах с него първата дума се казва, че, Той ще върне моето щастие и ще накарам съпруга ми да ме обича завинаги, очаквах с нетърпение да видя това се случи и с голяма изненада в следващите 24 часа след заклинанието ми съпругът ми ми се обади по телефона и ме умоляваше да му простя и да го приема обратно, това е най-великото чудо, което някога съм виждал в живота си, Казах на д-р Огундели, че ще информирам целия свят и ще споделя неговото име на радиото, за да могат хората да научат повече за него. Заради онези, които се нуждаят от някакви проблеми в отношенията на помощ, проблемите с живота или пари се свързват с него днес и веднага получават помощ от него, когато той е истински и човек на думата си. свържете се с него Via Email: [email protected] WhatsApp / Viber: +27638836445.