Last news in Fakti

9 Януари, 2019 09:45 895 3

Какви са наказанията за баскетболния Левски?

  • балкан-
  • левски-
  • фенове-
  • бой-
  • наказание-
  • баскетбол

"Сините" ще трябва да платят глоба в размер на 5000 лева

Шампионът и носител на Суперкупата на България Левски Лукойл е наказан с 5000 лева глоба за екшъна в зала „Универсиада“, прекъснал дербито с Балкан (77:73) от 13-ия кръг на НБЛ миналата събота.

Санкцията е наложена от Дисциплинарната комисия към родната федерация по баскетбол, която се събра на извънредно заседание, съобщава bTV. Това е поредната глоба, която Левски Лукойл понася през последните 12 месеца за изстъпления на своите симпатизанти.

Припомняме, че в третата четвърт на мача голяма част от ултрасите на Левски Лукойл напуснаха своята зона, преминаха необезпокоявани над ВИП трибуната и застанаха в непосредствена близост до сектора с привържениците от Ботевград. Само намесата на охраната предотврати нахлуването на запалянковците на „сините” в сектора на „Балкан” и не се стигна до физическа саморазправа.

Сблъсъците миналата събота приключиха с обиди и вербални заплахи, с хвърлени бутилки, една от които, според очевидци, е ударила дете. И с откъртена седалка от фен на „Левски Лукойл”, който пробва да я метне към ботевградчани, но бе спрян от бодигард.

Ударен с шише по рамото бе и оператор на БНТ – телевизията, която излъчва директно двубоя. След случилото се той категорично отказ да продължи да работи, уплашен за здравето си. Екипът бе принуден да довършва срещата, предавайки с една камера по-малко.

Редът в „Универсиада” бе въдворен с нахлуването на жандармерията, която върна запалянковците от „синия” лагер по местата им. След края на мача привържениците от Ботевград бяха задържани в залата от мерки за сигурност и съпроводени от полиция до изхода на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bulba

    2 0 Отговор
    Докато има таквиз тикви като ТИТИ така така ще е!
  • 2 Преброяване на бесните язовци

    3 2 Отговор
    "Редът в „Универсиада” бе въдворен с нахлуването на жандармерията, която върна запалянковците от „синия” лагер по местата им." Какво са тези смешки? Върнали ги по местата им. Трябваше един здрав пердах да им метнете и после съд и затвор. Дееби и говедата прости. Заради такива животни, все по-малко хора ходят на спортни мачове.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.