10 Януари, 2019 09:58 880 1

Реал Мадрид убедителен за Купата на Краля

  • реал мадрид-
  • леганес-
  • купа на испания-
  • рамос-
  • васкес-
  • винисиус

Мадридчани се справиха безпроблемно с Леганес

Реал (Мадрид) най-сетне зарадва феновете си с първа и то убедителна победа за годината срещу Леганес с 3:0 в първи мач от осминафиналите за Купата на Краля. Серхио Рамос (44-дузпа), Лукас Васкес (69) и Винисиус Жуниор (77) вкараха головете за „кралете“, които стартираха 2019 година с реми при визитата на Виляреал (2:2) и шокираща домакинска загуба от Реал Сосиедад (0:2) за първенство. Дебют за „кралския“ клуб записа привлеченият от Манчестър Сити 19-годишен халф Брахим Диас, заменил Винисиус след гола му.

Домакините очаквано бяха по-агресивни и търсеха гола от самото начало, но на два пъти пропуски направи Карим Бензема. Брайтвайт пък отправи първия точен удар за гостите. В 25-ата минута Реал поиска дузпа за падане на Алваро Одриосола, но съдията си замълча. Последваха две добри положения за Брайтвайт, който не успя да се възползва от тях, след като и Кейлор Навас бе на мястото си и спасяваше.

В 44-ата минута съдията Хил Мансано все пак посочи бялата точка в полза на „кралете“, а Серхио Рамос реализира безапелационно гол номер 100 в професионалната си кариера (80 за Реал, 3 за Севиля и 17 за Испания).

През втората част „кралският“ клуб продължи да доминира, а "краставичарите" рядко атакуваха. В 69-ата минута Унай Бустинса се опита да върне към вратаря, но Бензема пресече подаването и намери Винисиус, а бразилецът асистира за гола на Лукас Васкес за 2:0. Осем минути след това и самият Винисиус се разписа и направи 3:0 след асистенция на Одриосола и след гола бе заменен от новото попълнение Браим Диас, който направи официален дебют.

В 82-ата минута Иско можеше да се разпише, но Куеяр изби топката със сетни усилия. До края на мача имаше време и юношата Кристо Гонзаслес да дебютира за домакините.

Реваншът е на 16 януари (сряда) от 22:30 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    0 0 Отговор
    То пък срещу голям противник се е изправил Реал - Леганес, че и като домакин :):):)
    Но след като го няма Роналдо, те са в голяма криза !!!