13 Януари, 2019 11:27 1 063 0

Челси се поизмъчи с Нюкасъл, но спечели

  • нюкасъл-
  • челси-
  • вилиан-
  • кларк-
  • педро

"Сините" от Лондон се възползваха от загубата на Арсенал и са вече четвърти

Нюкасъл опита да вземе нещо от Челси, но лондончани се оказаха прекалено голяма хапка за тима на Рафа Бенитез. "Сините" грабнаха успех с 2:1 на "Стамфорд Бридж" в среща от 22-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Головете за лондончани вкараха Педро в 9-ата минута, както и Вилиан в 57-ата. За "свраките" резултатът бе изравнен от Кийрън Кларк в 40-ата минута на мача.

Иначе срещата започна с очакван натиск на домакините от "Стамфорд Бридж", които взеха ранна преднина в 9-ата минута. Педро получи брилянтен пас от Давид Луис и прехвърли излезлия Мартин Дубравка - 1:0.

След изоставането Нюкасъл изравни играта и в края на първата част заслужено стигна до 1:1. Голът бе дело на Кийрън Кларк, който реализира с глава след прекрасно центриране на Мат Ричи от ъглов удар.

Още с началото на второто полувреме "сините" поеха инициативата и потърсиха бързо попадение. То стана факт в 57-ата минута, а негов автор бе Вилиан. Бразилецът направи индивидуален рейд по лявото крило, след което изстреля неспасяема топка към вратата на Мартин Дубравка - 2:1.

След втория гол лондончани тотално поеха инициативата в срещата, като на няколко пъти можеха да отбележат и трето попадение. До такова не се стигна, а резултатът се задържа 2:1 до самия край.

С успеха Челси остава 4-и във Висшата лига с 47 пункта, като изостава на 1 от 3-ия Тотнъм. Нюкасъл пък е в зоната на изпадащите на 18-ото място, с 18 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА