16 Януари, 2019 13:02 2 146 5

Григор Димитров е в трети кръг в Австралия

  • димитров-
  • куевас-
  • сервиси-
  • australian open-
  • тенис

Българският тенисист успя да пречупи Пабло Куевас с 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:5

Григор Димитров успя да се класира за третия кръг на Australian Open, след като се наложи с 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:5 над Пабло Куевас.

Срещата беше доста оспорвана, въпреки че Григор Димитров стартира доста силно срещу уругваеца. След това Куевас намери своята игра и показа стабилно изпълнение на сервис. Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде Томас Фабиано от Италия, който спечели с 6:7 (15), 6:2, 6:4, 3:6, 7:6 (5) срещу Райли Опелка (САЩ).

Първи сет
Григор Димитров започна мощно мача и благодарение на един пробив успя да поведе с 3:0. В първите три гейма българинът позволи на Куевас да спечели само една точка. Едва след това уругваецът намали на 1:3, но до това се стигна много трудно и геймът продължи над пет минути. Последва това силен сервис гейм на българския тенисист и той възстанови аванса си. Куевас отново спечели подаването си и намали на 2:4. Бърз отговор на Григор, който се оказа на гейм от спечелването на първия сет. Това обаче не стана бързо, тъй като уругваецът взе подаването си и намали на 3:5. Димитров обаче спечели собствения си сервис гейм на нула, с което приключи първия сет в своя полза – 6:3.

Втори сет
Равностойно начало на втората част. Двамата тенисисти спечелиха своите подавания за 1:1. Паритетът продължи и в следващите два гейма, в които всеки печелеше своя сервис гейм – 2:2. Равенството продължи и за 3:3, но за първи път в мача Григор Димитров имаше затруднения да спечели подаването си и дори му се наложи да спасява брейкпоинт. След това Куевас взе своя сервис гейм на нула и поведе с 4:3. Григор отговори подобаващо и за пореден път изравни резултата. Сервисът на уругваеца продължи да работи добре и след нов гейм на нула той поведе с 5:4. Димитров отново се измъкна от трудно положение при своето подаване, спаси две точки за пробив и направи 5:5. Пабло Куевас на свой ред отрази два брейкбола и се доближи на гейм от победата във втория сет. Григор не допусна това да стане с пробив в сервиса му и прати втората част в тайбрек. Допълнителното разиграване не започна добре за българина, който се оказа изоставащ с 2:4 преди смяната на полетата. Куевас удържа преднината си и при 6:4 стигна до два сетбола. Димитров отрази първия, но нямаше шанс при втория и уругваецът изравни резултата в мача.

Трети сет
За първи път от дълго време Григор Димитров направи сервис гейм на нула и поведе в третата част. Куевас обаче отговори по абсолютно същия начин, за да изравни за 1:1. След нови трудности в подаването си Григор все пак успя да възстанови преднината си. След това българският тенисист направи пробив, който впоследствие беше затвърден и Димитров поведе с 4:1. Куевас трудно спечели подаването си, за да намали изоставането си. Отново взет на нула сервис гейм и хасковлията поведе с 5:2, за да се доближи до спечелване на третата част. Уругваецът обаче не позволи на българина бързо да поведе в резултата от мача и намали на 3:5. Изключително мощен сервис гейм на нула в полза на Григор и с 6:3 той поведе в мача с 2:1.

Четвърти сет
Куевас спечели много трудно подаването си и спаси три брейкбола, за да поведе в частта. Григор Димитров изравни за 1:1 със сервис гейм на нула. Уругваецът отново трудно взе гейм при собствено подаване, но възстанови преднината си. Последва ново равенство за 2:2, а след това Куевас за първи път от началото на частта нямаше проблем при сервиса си и пак излезе напред в резултата. Димитров започна подаването си с трудности, но навакса две точки пасив, за да изравни - 3:3. Размяната на спечелени собствени сервис геймове продължи за 4:4 и 5:5. След това Григор Димитров проби подаването на Куевас в много важен момент и получи право да подава за спечелването на мача. Григор спечели своя сервис гейм при първата си възможност, а с това взе победата в сета и мача, за да се класира за третия кръг на Australian Open.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    14 0 Отговор
    Браво на Гришо, следващият му съперник ще е по слаб и от Куевас, ако яхне куража, може да стигне и по далеч !!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Именно

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Точно, а и по-следващият - Тиафо - би трябвало да е малко по-лесен от К.Андерсън.
    Още повече Тиафо имаше някакви проблеми и с лакътя в последния мач.
    Гришо има реален шанс да се добере пак до мач с Надал.
    Успех!
  • 3 фен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Е, туй лошото при него, че куражът лесно го сваля от седлото. Ами дано се позасрами от Агаси и не се бие сам.
  • 4 GHOST 1

    3 0 Отговор
    БРАВО!
  • 5 Българите от Швеция

    0 0 Отговор
    Браво Грегоре, супер мач, натискай до дупка, за финал!
    Време е, за тази, ценна, Австралийска титла?