17 Януари, 2019 10:27 1 565 0

Реал се изложи на реванша с Леганес

  • купа на испания-
  • реал мадрид-
  • братуайт-
  • леганес-
  • загуба

Белия балет загуби с 1:0, но продължи след победата с 3:0 в първия мач

Леганес успя да победи Реал (Мадрид) с 1:0 като домакин в среща от осминафиналите за Купата на краля. Победата обаче се оказа само и единствено за престиж, тъй като "белия балет" спечели първата среща на "Бернабеу" с 3:0 и с общ резултат 3:1 продължава в следващата фаза на турнира.

Единственото попадение в срещата бе дело на Мартин Братуайт в 30-ата минута. Нападателят вкара след разбъркване в наказателното поле на гостите от Мадрид.

Домакините логично започнаха по-активно, тъй като имаха да заличават пасив от 3 попадения. Чак в 22-ата минута "краставичарите" създадоха първата си голова възможност, като Васкес изчисти опасен удар на Кравец.

В 30-ата минута все пак Леганес поведе. Голът дойде след разбъркване, а негов автор бе Братуайт. В края на първата част Винисиус пропусна да изравни, като негов шут премина встрани от вратата на домакините.

През второто полувреме "белия балет" опита да върне гола пасив, но така и не създаваше най-чистите голови положения.

"Краставичарите" от своя страна стигнаха до прекрасен шанс в последните минути, но до гол не се стигна. Сабин стреля неточно след прекрасен самостоятелен пробив.

В 90-ата минута пък Брахим Диас, който записа втора среща като резерва за "белите", нацели лявата греда на домакините.

Така Леганес записа победа, но отпада на осминафиналите за Купата на краля. В Реал от своя страна вече тръпнат в очакване да разберат кой ще бъде следващият им опонент на четвъртфиналите в турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА