21 Януари, 2019 17:03 2 441 0

Наско Сираков: Сбогом, учителю!

  • кременлиев-
  • сираков-
  • поклонение-
  • вуцов-
  • смърт-
  • легенда

"Ако не беще Вуцов, нямаше да сме четвърти в света", заяви Емил Кременлиев

Легендата на Левски Наско Сираков тъгува за големия футболен ръководител и треньор Иван Вуцов, който почина в петък на 79-годишна възраст.

"Отиде си една епоха във футбола. Вуцов беше голям футболист, треньор и ръководител. Всички сме се учили от него", каза Сираков след поклонението пред Вуцов на Националния стадион "Васил Левски".

"През последните 40-50 години той остави най-ярка следа. Това е огромна загуба за българския футбол. Сбогом, учителю"!, добави тъгуващият Сираков.

Друг от героите от САЩ`94 Емил Кременлиев също бе сред посетителите на поклонението. След като сбогува с легендата и поднесе своите съболезнования, настоящият директор на Арда говори за спомените си от съвместната работа с Вуцов.

„Беше страхотен човек. Няма друг, който да разбира толкова много от футбола като него. Благодарение на Вуцов аз израснах. Той ме взе от Славия в Левски. Ако не беше Вуцов, нямаше да има четвъртите в света и успехите на българския футбол. Като треньор беше изключително строг, не търпеше лигавщини. Загубихме голям човек“, сподели с тъга Емил Кременлиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА