Last news in Fakti

24 Януари, 2019 11:58 1 494 0

Барселона ще трепери за Купата на Испания

  • севиля-
  • барселона-
  • купа на испания-
  • бен йедер-
  • сарабия-
  • реванш

Каталунците загубиха първия четвъртфинал срещу Севиля с 2:0

Севиля победи Барселона с 2:0 като домакин в първия четвъртфинален мач от Купата на краля. За успеха, който ще направи реванша изключително интересен, се разписаха Пабло Сарабия (58) и Висам Бен Йедер (76).

Срещата започна с лек домакински натиск, но той не доведе до нищо по-сериозно. В 26-ата минута играчите на Севиля поискаха дузпа за игра с ръка на Артуро Видал в наказателното поле, но след намесата на VAR съдията прецени, че чилиецът е играл с рамо.

Към края на полувремето андалуският тим имаше прекрасна възможност за откриване на резултата. Бен Йедер изскочи очи в очи с Яспер Силесен, но отблизо не успя да го преодолее.

След почивката домакините бяха още по-активни и така се стигна до гола. Куинси Промес напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Пабло Сарабия от движение отбеляза за 1:0.

Добрата игра на Севиля се отблагодари в 76-ата минута, когато Бен Йедер отбеляза след асистенция на Евер Банега.

В 81-ата минута Луис Суарес стигна до прекрасна голова възможност, с която да намали резултата, но шутът му бе блокиран.

До края по-сериозни голови положения нямаше и Севиля грабна много добра турнирна преднина от 2 попадения. Реваншът между двата тима е след седмица в Барселона. За каталунците това е втори пореден мач, в който на реванша ще трябва да догонват, като на осминафиналите те успяха да го сторят срещу Леванте, печелейки реванша на "Камп Ноу" с 3:0 след 1:2 в първата среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА