Last news in Fakti

26 Януари, 2019 23:00 5 995 4

Втора жертва на „кървавия“ финал на Юве

  • торино-
  • италия-
  • ювентус-
  • финал-
  • бягство-
  • жертва

Почина жена на 65 години

Втора жертва на „кървавия“ финал на Юве - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

65-годишна жена, ранена при паническото бягство на фенове в Торино през 2017 година, почина в торинска болница, предаде италианската агенция АНСА.

На 3 юни 2017 година хиляди привърженици на Ювентус се събраха на централния площад „Сан Карло“, за да наблюдават на големи екрани финала между Юве и Реал (Мадрид) в Шампионската лига, спечелен от испанците. Изведнъж обаче се стигна до паническо бягство на фенове.

Заради хвърлена бомбичка са се чули силни писъци и хората са помислили, че става въпрос за терористичен атентат. Стотици фенове на Юве се разбягаха в различни посоки, а мнозина бяха ранени от изпочупени стъкла на земята. 38-годишната Ерика Пиолети почина, след като бе блъсната от тълпата и получи сърдечен удар.

Сега стана ясно, че има и втора жертва – Мария Амато на 65 години. Въпреки дългата интензивна грижа на медиците и опитите да бъде спасена, жената почина. В злополучната нощ тя е получила наранявания, които са причинили парализа и атрофия на мускулите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен

    1 11 Отговор
    Не разбрах само през юни 2017 ли е била на 65 или когато е починала ???
  • 2 Гост

    13 2 Отговор
    И какво значение има, дали сега е на 65 или 67години
  • 3 кой каквото търси го намира

    4 8 Отговор
    Да ходиш по комунизма принудително на манифестации,военна и гражданска мобилизация,при катаклизми, бедствия и да трябва да делиш на малко територия подслон с много бедстващи хора и др е едно, но да отидеш доброволно където има струпване на много хора трябва да си голям мазохист.

    Коментиран от #4

  • 4 Plovdiv

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "кой каквото търси го намира":

    Не по-малък от тоя, дето стои заврян като мишка пред "компа" и го раздава дървен философ!