8 Февруари, 2019 09:29 4 053 13

Нова бомба в Левски

  • власт-
  • левски-
  • собственост-
  • йовов-
  • боримиров-
  • иванков-
  • божков-
  • колев

Собственик на "сините" се оказа... Христо Йовов

Промените в Левски нямат край, а сензационните обрати още по-малко. Ситуацията в клуба на стадион "Георги Аспарухов" се превърна във врящ котел. Новината на деня е, че новият собственик на Левски се казва Христо Йовов. Легендарният футболист на "сините" е взел акциите на Спас Русев, като вече е мажоритарен акционер на "сините". Това означава, че Васил Божков няма да бъде новият собственик на тима от "Герена", въпреки че през последните две седмици подготвяше план с изпълнителния директор Павел Колев, за да може 26-кратните шампиони, които имат над 30 милиона лева задължения, да бъдат спасени, а да не последват съдбата на вечния съперник ЦСКА.

Това се случва само десет дни преди старта на сезона на Първа лига и буквално пет дни, след като Божков даде зелена светлина пред Колев и Дерменджиев да бъдат привличани футболисти. Двама от тях вече акостираха на "Герена" - Мартин Райнов и Валери Божинов.

Интересното е, че други две легендарни фигури на столичния гранд - Даниел Боримиров и Димитър Иванков също ще бъдат сред собствениците на любимия им Левски, пише "Sportal.bg". Бронзовият медалист от САЩ`94 от времето на Русев притежава 20% от акциите, а 20% ще има и настоящият треньор на вратарите на "сините", който взима пакета акции на адвокат Тони Кръстев, член на Надзорния съвет на 26-кратните шампиони на България.

Тоталният хаос в Левски тепърва предстои, тъй като все още не е ясно бъдещото на изпълнителния директор Павел Колев. Той първо беше канен от Спас Русев, след което от Румен Чандъров да поеме властта на "Герена", а накрая прие предложението на Васил Божков. Най-богатият българин обаче няма да вдига Левски на крака, след като досегашният бос е прехвърлил акциите на Бижутера. Бившата десетка има амбицията да вдигне клуба на крака, с добър екип от хора, и довеждайки сериозни спонсори, като Божков, който ще остане спонсор на "сините". Бившият капитан на Левски се надява Колев да остане на работа, но това ще стане ясно следващите дни, въпреки че по-скоро отговорът на бившия журналист ще бъде негативен. Йовов, който е на девето място по мачове в историята на Левски - 304 и на девето място по голове - 87, ще отговаря за спортно-техническата власт. Именно затова подготвя екип от компетентни хора, надявайки се и Колев да остане.

Бъдещето на новия треньор Георги Дерменджиев също не е никак ясно, тъй като той беше поканен и избран от Божков да смени Славиша Стоянович. Освен това бившият треньор на Лудогорец все още няма официално подписан договор с клуба, с който се разбра за шест месеца плюс две години. Именно поради това най-вероятно няма и да подпише такъв. Играчите пък не са получавали заплати, като ще ги получат най-рано другата седмица. Парите са намерени, но бюрократичен проблем с банката забавя плащането към футболистите, които неведнъж и два пъти на лагера в Кипър направиха коментари по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА

    18 1 Отговор
    И как точно Йовов се пребори с Васил Божков? Йовов няма такива пари за да може да се конкурира с Васил Божков!

    Коментиран от #5, #12

  • 2 1234

    18 5 Отговор
    Отлични новини, дано да са истински! Оттук до Б група има само една крачка!

    Коментиран от #4

  • 3 Тича

    19 4 Отговор
    Йовов представлява Бойко Борисов

    Коментиран от #6

  • 4 Само ЦСКА

    15 9 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Нас ни закриха за задължения от 19 милиона а тези имат над 30 милиона

    Коментиран от #8

  • 5 Грую

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА":

    Мислиш, че е имало борба. Черепа избяга от ЦСКА, след като видя че трябва да два пари , а пък няма да може да вземе никакви имоти срещу това, а пък ти искаш да два ей така бадева пари на Левски. 30 милиона са ужасно много пари дори за състоятелен човек за да ги пилее ей така с лека ръка. Ако го е бил правил досега нямаше да е богат.
  • 6 бсп

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тича":

    Мислете с горната си глава!!!Стига с глупостите на бг.мафията!!!
  • 7 Batushka

    6 1 Отговор
    Хихихи цирк....
  • 8 kmhfk

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Само ЦСКА":

    Hahahaa ne sa vi zakrili bre,vie ste kato smejovete ot prikazkite,kato vi reznat glavata na neino mjasto niknat dve hahaha
  • 9 Apple

    8 0 Отговор
    Ясно е че Йовов е само проформа лице. Спас да не му ги е подарил тия акции. Който е платил, той е собственик.
  • 10 Много

    5 3 Отговор
    се радвам за говедата! Очевидно вървят нагоре!
  • 11 Стършел

    4 2 Отговор
    Ми то говедото си е говедо!
  • 12 лаборант

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА":

    Колко пък струват акциите на посредствен отбор с 30 млн. дългове? Когато се прехвърлят акции или дялове на фалирали дружество на ломски ром, обикновено старите собственици черпят мангала.
  • 13 аааааа

    1 0 Отговор
    Бижутера няма пари да се обръсне, вие собственик на Левски го направихте.