11 Февруари, 2019 01:00 1 921 2

Куртоа бе замерян с... плюшени плъхове

  • куртоа-
  • плъхове-
  • играчки-
  • замеряне-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • фенове

Вратарят на Реал Мадрид не се зарадва на топло посрещане от привържениците на Атлетико

Куртоа бе замерян с... плюшени плъхове - 1
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа не се зарадва на топло посрещане от феновете на Атлетико Мадрид по време на вчерашното дерби на “Wanda Metropolitano”. Кралският клуб спечели с 3:1, а белгийският национал през цялото време беше освиркван от феновете на бившия си тим.

По трибуните имаше плакати с обиди по адрес на стража, а в началото на мача част от запалянковците зад вратата, пазена от Куртоа, хвърлиха по него десетки плюшени плъхове.

Привържениците на Атлетико се настроиха срещу вратаря не заради решението му да премине в Реал Мадрид, а заради негово изказване за Диего Симеоне. В свое интервю в края на миналата година Куртоа заяви, че Чоло обича да прави популистки коментари и напада Реал, за да се хареса на феновете на Атлетико.

В часовете преди мача запалянковци на “дюшекчиите” надраскаха плочата с името на Куртоа пред стадиона и я покриха с плюшените плъхове и рекламни листовки за публични домове. След построяването на “Wanda Metropolitano” такива плочи имат всички футболисти с над 100 мача за Атлетико. Тази на Куртоа обаче не за първи път е осквернена.

“Бях спокоен. Не съм видял плочата, а и такива неща не ме интересуват. Мисля само за футбол. Много уважавам Атлетико, а и хората в клуба изпитват същото към мен. По улиците срещнах фенове на Атлетико, които ми пожелаха успех. Но съм наясно, че това е дерби, а в тези мачове емоциите са по-особени”, коментира след мача Куртоа.

“Играхме добре и заслужено победихме. Трябва да продължим в същия дух и да чакаме грешки на конкурентите. В нашия отбор всеки умее да играе на максимума на възможностите си и да се жертва за останалите. Беше важно да победим Атлетико, за да ги задминем в класирането. Сега се надяваме Барселона също да губи точки”, добави Куртоа, който стана шампион с “дюшекчиите” през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.