Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 05:15 3 624 8

Грозно! Фенове се подиграха със смъртта на Сала (ВИДЕО)

  • фенове-
  • подигравка-
  • смърт-
  • сала-
  • саутхемптън-
  • срам-
  • кардиф

Запалянковци на Саутхемптън стигнаха прекалено далеч

Грозно! Фенове се подиграха със смъртта на Сала (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Двама привърженици на Саутхемптън опозориха себе си и любимия си клуб, след като се подиграха с паметта на аржентинския футболист Емилиано Сала, който загина при самолетна катастрофа в Ламанша.

При загубата на „светците“ с 1:2 от Кардиф в мач от 26 кръг на Висшата лига, феновете на Саутхемптън имитираха полет на самолет. Както е известно, Сала летеше от Нант за Кардиф, когато се случи трагедията на 21 януари.

Управата на „светците“ реагира още по време на мача. Двамата запалянковци бяха разпознати през охранителните камери, открити на трибуните, изведени от стадиона и арестувани от полицията.

Самият мач започна с едноминутно мълчания в памет на Емилиано Сала, който в петък беше официално обявен за мъртъв, след като тялото му беше извадено от Ламанша и идентифицирано от патолог. Двата тима играха с черни ленти, а на екипите на играчите на Кардиф имаше изрисувано жълто цвете заради цветовете на екипите на Нант, откъдето аржентинецът беше трансфериран при „сините птици“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерт

    7 6 Отговор
    Колкото и да е малоумна реакцията им, колкото и да е оскърбителна, колкото и да безвкусна шега...не само не е престъпление, но и дори административно нарушение не е.
    Нито са били дрогирани, нито пияни, нито са показвали обидни символи...
    Така че, това с "арестувани" ми се струва леееко "предобряне на манджата". Спокойно могат да си търсят правата в съда, освен ако нямат права да задържат лица определен период без обвинение.
    Или просто са ги задържали под формален претекст от рода на "не носене на документ за самоличност" или друга подобна тъпотия, но иначе самото имитиране на самолет с ръце, не е повод за задържане и арест.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 ko staa

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "експерт":

    Чуваш ли се ве

    Коментиран от #5

  • 3 Portsmouth FC

    6 1 Отговор
    Нещастници!
  • 4 До експерт

    2 5 Отговор
    Ти си егати и боклука!!!
  • 5 експерт

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "ko staa":

    Слушам се, да. Но ти кажи по кой член на наказателния кодекс, подобно действие(да развяваш ръце)е наказуемо?

    Коментиран от #6

  • 6 Експерт ама друг път

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "експерт":

    Тук става въпрос за морално престъпление. На въпросните фенове е забранено да посещават мачове. За това не е уместно да споменаваш членове и алиней..
  • 7 КЗЛ

    1 3 Отговор
    Сините гиведа
    Само мангалитеги гледат 🤣 Мууууу
  • 8 Никакъв експерт не си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "експерт":

    Сигурен ли си, че не са били дрогирани или пияни? Доколкото имам опит като охранител по време на различни спортни и други събития, почти всичките фенове са поне леко "на градус", възбудени, лесно стават агресивни и нахални, често преминават "границата" между благоприлично и непозволено. Британците по начало са си основно алкохолици, можеш да си представиш колко литра бира са "вкарали"... Самите действия на имитация извън контекста не са никак обидни, но по време на футболен мач спокойно могат да "нажежат" страстите и предизвикат масови сбивания и щети. Това е провокация към противниковата публика, затова феновете са изведени преди да е станало късно - иначе управата може да плаща и глоби. Колко пъти УЕФА наказва подобни прояви със санкции над самия клуб...