Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 16:56 1 256 5

Дерменджиев: Ще върнем ДНК-то на Левски

  • дерменджиев-
  • цели-
  • попълнения-
  • селекция-
  • левски-
  • днк-
  • успехи

"Още не съм официално треньор на Левски", призна специалистът

Дерменджиев: Ще върнем ДНК-то на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Левски Георги Дерменджиев говори на официална пресконференция пред медиите преди началото на втория дял от сезона в Първа лига. На срещата с журналистите бяха представени и новите попълнения Валери Божинов, Мартин Райнов и Живко Миланов. Дерменджиев призна, че все още не е подписал договор с клуба, а също така и заяви, че ще опита да върне ДНК-то на "синия" клуб.

"Още не съм официално треньор на Левски. Надявам се в близките дни всичко да е готово. За себе си нямам опасения и съм спокоен. В мен няма напрежение. Мисля, че нещата вървят в благоприятна посока и не трябва да насаждаме напрежение. Трябва да сме търпеливи. Подготвяме отбора за неделя и очакваме първия мач. Всичко трябва да бъде изпипано така, както трябва. Отборът ще започне първенството в едно добро състояние. Пред вас са момчетата, които мисля, че ще допринесат за подобрението играта на Левски. За момента това са те. В неделя ще видите дали са готови да се включат. Левски винаги е бил марка, но в продължение на 10 години назад няма нищо спечелено. Всяка година е тръгвал с обещания: ще бъде шампион, ще играе в Европа. Трябва да бъдем реалисти и да определим какво е точното състояние, за да няма излишни очаквания. Проектът, който изграждаме, е перспективен. За това нещо обаче трябва да има търпение, за да може отборът да направи такъв тим, който да върне публиката. Това е нашата цел. Реалните очаквания са да спечелим колкото може повече точки", започна наставникът.

"Всеки мач ще играем за победа. Това е период, в който отборът трябва да бъде изключително добре организиран. Когато ръководство е разумно, трябва да се случва всичко постепенно. Няма как всичко да се случи изведнъж. Ще направим всичко възможно Левски да е шампион. Не мога да кажа кога ще стане. Трябва да оползотворим времето, а не да даваме излишни приказки и да се заиграваме между фенове и ръководство. Мога да говоря за футболистите. Подсказах, че в Левски ще бъде този, който отговаря на качествата за поставените цели. Искам да се създаде конкуренция, за да имаме добър отбор. Най-вероятно ще има не повече от двама души, които ще бъдат преотстъпени. Групата трябва да се оформи и да имаме поне по двама души на позиция. Ще има контузии и наказани, ще има и футболисти, които ще се ротират", допълни специалистът.

"Нашименто, Митрев и Полачек? Прави се всичко възможно да не бъдат в отбора. Самото име Левски е предизвикателство. Имам амбицията с отбора, футболистите и ръководството да постигнем тези неща, които ги направиха по времето на Батков, Мъри Стоилов и Наско Сираков. Винаги, когато е имало изходящ трансфер, е важна цената. Не може току-така да се дава футболист. Това говори за ниско ниво. Знаете какви са цените на един футболист. Ще дам пример с Краев. 400 000 евро за Левски каква цена е? Футболистите, които ще дойдат и ще останат тук, трябва да бъдат такава класа, че да могат да вдигат нивото на Левски. Изключително доволен съм, че тези момчета са тук. Искам да се върне ДНК-то на този клуб. Това са хората, които могат да направят това нещо. Освен с опит, те са узрели като мъже и ще бъдат полезни за Левски. Ще се подготвим добре за Локомотив (Пловдив). Ще запозная футболистите с отбора и нивото. Те имат нови футболисти, които са картотекирани. Взимаме момчета, които са доказани и много добри футболисти. Тези играчи, които са тук, дали са чужденци, или са от другаде, те са на Левски. Групата е сплотена и има много добри играчи. Като адаптация и стил е съвсем различно какво ще се получи", каза още Дерменджиев.

"Когато идва нов собственик, този клуб трябва да се организира. Има длъжности, които са задължителни. Това ще стане по-постепенно, защото хората, които ще дойдат, трябва да са на това ниво, на което искаме да бъде Левски. Тук съм, за да работя върху този проект. Колкото време ще бъда тук, ще покажат резултатите. Резултатите са много важни за един треньор. Проектът е стартиран и мисля, че ще бъде успешен. Изключително важно е да има лидери в отбора. Знам качествата на тези момчета. Те имат лидерски позиции", завърши наставникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леффски

    5 2 Отговор
    Да върнете името измекяри.
  • 2 боцмана

    6 0 Отговор
    В най скоро време ще се заговори за Левски , когато вечните баджанаци си сменят отново жените. Иначе за футбол не ги търси.
  • 3 Политически анализатор

    3 1 Отговор
    Защо ми се струва ,че след месец чичо Гошо ще е безработен.Не че сега е на работа.
  • 4 Гиби

    3 1 Отговор
    Левски е отбор на ДС още като бяха ведомствен отбор на Народната милиция .
  • 5 Бай Благой

    1 1 Отговор
    Левски е отбора на тарикатите. Не заслужава да носи това име.
    Чичи Гошо да не го съблекат и него?!