18 Февруари, 2019 14:57 2 833 7

Паро Никодимов направи на пух и прах ЦСКА

  • никодимов-
  • паро-
  • критика-
  • футболисти-
  • желание-
  • черно море-
  • пенев-
  • цска

"Червените" изглеждат така, все едно не са тренирали нищо през цялата подготовка", заяви легендата

Паро Никодимов направи на пух и прах ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов направи поредния си коментар пред „Тема Спорт” относно играта и състоянието на отбора. Този път Паро беше повече от остър:

"Слабо, безидейно, хаотично. Едва ли някой може да каже нещо по-различно за представянето на ЦСКА срещу Черно море. Неприятно е, когато основният ти съперник се дъни, а ти не можеш да се възползваш. Но още по-неприятно е, когато играеш без настроение в мач, който може да съкрати изоставането ти от върха на 4 точки. Не може да се каже, че ЦСКА е изпуснал нещо на „Тича“, просто защото не игра нищо. Какво са тренирали на лагера в Испания – не е ясно. Предупредителните знаци започнаха от резултатите в самата подготовка. А след контролата с Етър лампата вече светеше ярко в червено. ЦСКА не е в добро състояние както физически, така и игрово. Действията по фланговете бяха много зле, в средата на терена – още повече.

Двамата португалци Пинто и Тиаго никой не разбра какво играха, Малинов също. Допускаха се наивни грешки. Как е възможно двама човека на тъча да позволят на малкия Минчев да мине между тях и да центрира за първия гол. Това не опира до тренировки, а до мислене. Малинов, който често извършва излишни нарушения, в онази ситуация не направи най-елементарния фаул. Дори и с цената на картон, той трябваше да спре Минчев. Но това е само един момент от мача. А подобни ситуации имаше много. ЦСКА изглеждаше така, все едно не е тренирал нищо през цялата подготовка.

И физически, и тактически в момента отборът не е в добро състояние. Черно море стоеше по-свежо на терена. В тази ситуация Любо Пенев просто няма как да извади магическата пръчка и да оправи веднага нещата. Някои игрови елементи са слезли под земята. Грешката е, че идват треньори като Йорданеску и Ел Маестро. По-добре да бяха оставили Стамен Белчев, с него ситуацията нямаше да е толкова зле. А сега на Любо му се отваря страшно много работа, която изисква доста време, а той не разполага с такова.

Пенев е прецизен човек, сигурно не всички футболисти му харесват, но това е материалът, с който разполага и е необходимо да работи. Трябва по някакъв начин футболистите да се обединят и да изкарат сезона. Да направят всичко възможно да запазят поне второто място, защото с подобно представяне и то е под въпрос. Но ако ЦСКА загуби от Левски, ще стане…

Лошото е, че досега Любо не е имал време даже да се обърне. Ти за пет-шест дни имената на футболистите не можеш да научиш. Какво може да направи той за толкова кратък период?! Има нещо генерално сгрешено в подготовката, а Пенев няма никакво отношение към нея.

Най-притеснителното е, че на „Тича“ ЦСКА дори не показа воля за победа. Все едно отборът беше попаднал в задънена улица и не знаеше как да излезе оттам. В последните 20 минути от първото полувреме имаше някои добри моменти, но след втория гол всичко рухна. ЦСКА дори не успя да направи някакъв финален щурм.

Нямаше никаква реакция, сякаш на играчите не им пука. Дошъл си да печелиш в ЦСКА, да правиш кариера, да радваш хората, а вместо това си безразличен. За какво са му на отбора такива футболисти? Джеси и Енрике, да кажем, имат някакви качества, но ако не се влагат на сто процента, стават обикновени футболисти, да не кажем и по-слаби от българите. При Ел Маестро нямаше да е по-различно. А и как да е друго? Нали видяхме отбора в контролите. Играта е все така безлична.

Но нещата не опират само до подготовката. Те са се натрупвали отдавна. Защото Нестор е тренирал отбора 7-8 месеца. Но ти не си ги научил футболистите на нищо. Тук нашите играчи трябва да бъдат учени и на тактика. Ботев Пловдив и Етър дават пример, действат много правилно и постепенно стигат до резултати. В тази ситуация за ЦСКА има един изход – да хвърли всички усилия за купата и да гради състав за лятото. Отсега да се гледат играчи и да се направи прилична селекция.

Ако трябва, да се извадят и два-три милиона за нови футболисти, но да се сглоби боеспособен отбор. С характер и физика можеше да обърнеш нещата на терена. Но тези качества не се забелязват. Остана загадка каква е причината за раздялата с Манолев, но той поне имаше опит. Сигурно ръководството има някакви причини. Но някои неща не се случиха навреме. Смяната на треньора закъсня, а и е необяснимо защо се освобождава Манолев, който е бил титуляр в почти всички контроли.

Още по-озадачаващо е защо не се реагира със заместник?! Същото се отнася и за Десподов. Минаха 20 дни от неговата продажба, но не се привлича друг футболист на негово място. Нещата се натрупват и явно са ескалирали от известно време. Не би било учудващо, ако самите играчи са били против Нестор. Те винаги се стремят да ти намерят слабото място. Още повече като те видят, че не си ритал професионално топката. Лошото е, че и времето за селекция е закъсняло. Дори сега да бъде привлечен нов футболист, той много трудно ще окаже бърз ефект. Кога ще го тренираш, пък дали ще е подготвен, дали ще се сработи с отбора…

В крайна сметка Любо Пенев дойде в ЦСКА в заварена ситуация и е в трудно положение. Важното е публиката да има търпение към него, а не след втория негативен резултат да му се нахвърли.

Пенев е последният, към когото могат да се отправят упреци за представянето на ЦСКА на „Тича“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чорбата

    21 18 Отговор
    Какво отношение има Паро към този ловешки отбор ?
  • 2 Джуджето

    17 20 Отговор
    Паро, Пароо - нищо не разбираш вече от футбол! Само ти ли не разбра, че Хибрида игра много силно, но злите съдии му попречиха да бие с 10:0?!?

    Коментиран от #7

  • 3 А БЕ

    12 15 Отговор
    Всички ли изтрещяха в тая държава, Паро му се превижда някакъв отбор, който е в трета глуха и се бори честно за А група, а говори и обсъжда ЛИТЕКС СОФИЯ ? Играта на това отборче е ясна , бяга по терена за да се умори , защото после ще духа СУПАТАААА !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Глей са

    7 4 Отговор
    не си прав. ще става още по-зле.
  • 6 Уууур за Уефски

    7 6 Отговор
    Що не си гледате синьото недоносче с баджанаците пенсионери и селската опростачена публика???
  • 7 Гацо бацов

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джуджето":

    По прост си от Божинката-топ нападателя на ФК Лафка