22 Февруари, 2019 15:30 1 992 0

ФИФА с жесток удар по Челси

  • фифа-
  • наказание-
  • трансфери-
  • ембарго-
  • играчи-
  • челси

Забраниха на лондончани да привлича нови футболисти през следващата една година

ФИФА с жесток удар по Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Челси получи забрана да привлича нови футболисти в период от една година (два трансферни прозореца). Наказанието на ФИФА е наложено заради нарушение на правилата за трансфер на юноши.

Освен това лондончани трябва да платят глоба от 600 000 швейцарски франка. Заради нарушението на „сините“ финансова санкция от 510 000 франка ще претърпи и Футболната асоциация на Англия.

Челси има възможност да обжалва наказанието си в срок от три дни. Забраната е наложена след разследване на ФИФА относно привличането на играчи под 18-годишна възраст. Един от тези трансфери е на бившия нападател на тима Бертран Траоре, който в момента играе в Лион.

Според документи на „Футбол Лийкс“ и френския сайт „Медиапарт“ общо 19 такива сделки на „сините“ са били разследвани през последните три години. В 14 от тези случаи става дума за играчи под 18 години.

Наказанието на Челси се отнася само за мъжкия футболен клуб и няма да повлияе върху трансферите на женския отбор или тима по футзал.

През последните години ФИФА наложи трансферно вето за същите провинения на три други големи европейски гранда: Барселона, Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА