Last news in Fakti

21 Март, 2019 10:26 701 2

Хубчев смени Десподов с голмайстора на Левски

Станислав Костов е с 19 гола за "сините" през сезона

Хубчев смени Десподов с голмайстора на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Голмайсторът на Левски и Първа лига Станислав Костов бе повикан в подготвителния лагер на националния отбор на България преди европейските квалификации срещу Черна гора и Косово, съобщава Sportal.

Нападателят на "сините" ще се присъедини към останалите играчи в Национална футболна база "Бояна" днес, а финалната група от 23-ма души за домакинството на 22 март ще бъде определена от треньорския щаб непосредствено преди двубоя. Както е известно, футболист №1 на България Кирил Десподов отпадна от сметките за двата мача поради травма.

Вкаралият през този сезон 19 гола за 26-кратните шампиони на България Костов вече дебютира с екипа на "лъвовете" преди няколко месеца. Това се случи при гостуването на Кипър (1:1) през ноември от турнира Лига на нациите, а няколко дни по-късно в последната официална среща на тима воден от Петър Хубчев дори беше титуляр. Тогава юношата на Пирин започна от първата минута срещата срещу Словения (1:1), след която България остана на второ място в своята група от Лига на нациите.


С тази повиквателна Петър Хубчев отново има на разположение група от 24 състезатели, като трима от тях са вратари. Интересното е, че по-рано през вчерашния ден, когато Десподов напусна лагера на "лъвовете", беше съобщено, че няма да бъде викан негов заместник. След следобедното занимание на отбора обаче селекционерът променил своето мнение, като от щаба на "трикольорите" се свързали със "сините". Самият Костов обяви през януари, че е сбъднал детската си мечта, когато е дебютирал за България в Кипър, а също така, че се надява да попада в плановете на селекционера и по време на европейските квалификации.

Нападателят, който вкара три гола през първите шест мача от тази пролет в елита, не скри разочарованието си от липсата му в първоначалния списък за мачовете с Черна гора и Косово, но сега ще има шанс да покаже дали заслужава да му бъде гласувано доверие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синфен

    2 2 Отговор
    Ще се мъчат да вдигнат цената на този гърбушко .
  • 2 Чорбата

    1 0 Отговор
    Сменил катър за куц кон .