Last news in Fakti

21 Март, 2019 14:30 4 386 12

Ганчев и Кралев се разбрали за нов стадион на ЦСКА?

Той ще струва 30 милиона евро

Ганчев и Кралев се разбрали за нов стадион на ЦСКА? - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА ще разруши настоящия си стадион „Българска армия” и ще построи на негово място съоръжение, с което България ще кандидатства за домакин на европейското през 2028-а и световното през 2030 година, съобщава Блиц.

Споразумението е било постигнато миналата седмица на среща, на която са присъствали министърът на спорта Красен Кралев и шефът на „червените” Гриша Ганчев.

Проектът ще стартира през есента, което означава, че ЦСКА ще играе домакинските си мачове през следващите поне два сезона най-вероятно на „Васил Левски”.

Издигането на новия стадион, който ще е изцяло футболен, ще струва близо 30 милиона евро, а капацитетът му ще бъде за 25-30 000 зрители.

Съществува голяма вероятност ЦСКА да вземе на концесия от държавата новия стадион не за 30 години, а за по-дълъг период, като „червените” ще имат малък процент участие с идеята за бъдещи инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 18 Отговор
    Освен ако не стане като със завода за китайски автомобили. ддс-чето ганчев ще рушне стадиона и после ще каже - парите свършиха, спасявайте се. Като с емблемата!
  • 2 Густо Майна

    6 4 Отговор
    Те едни такива люде зае.ах. един такъв строеж почти в центъра на Пловдив! Преди почти 5 год. Да не отече и червената работа?!
  • 3 ТИГРЕ ..ТИГРЕ

    5 1 Отговор
    ТИ КЪЩИЧКА ЗА ПТИЧЕНЦА ПРАИЛ ЛИ СИ....😎😁
  • 4 Георги

    14 7 Отговор
    Щом държавата в частност ГЕРБ щяха с лека ръка едни 10 милиона на мюфтийството да опростят защо да не може и стадион нов на пъпа на София да направят на ЦСКА и ,в който и национала да играе? Това е клубът винаги бил на чело на БГ спорта.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Batushka

    6 5 Отговор
    Стадионите и ритни мача са ни най важни...да живей!
  • 6 А парка

    9 4 Отговор
    Два стадиона на 300 метра един от друг, за сметка на парк Борисова градина, за 50-60 мача/година и на двата, е прекалено. Въпросът е кой да се махне:
    а-Национален стадион
    б-Българска армия.
  • 7 Голем смях

    8 3 Отговор
    Рим има два отбора в Калчото и играят на един стадион.Богата София има 10 отбора в първа лига и играят на 10 стадиона .Ще ни стигнат ,ама га цъфнат налъмите.
  • 8 Guðmundsson

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "Георги":

    ц☪️ка е тумор. Комунистически.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Гено Илинов

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Георги":

    А кой построй А свктор на “отбора на народа” ?
  • 10 Любо

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Guðmundsson":

    Отивай бързо на лекар!
  • 11 сЕСЕка умре

    3 3 Отговор
    и през времето на строителство литекс ще се върне на село, че да им е по-удобно :)
  • 12 Анани Куртев Пурков

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Guðmundsson":

    Ти си колекционер на минуси (капиталистически).