1 Април, 2019 15:31 2 962 6

Кличко е все по-близо до завръщане на ринга

  • кличко-
  • завръщане-
  • бокс-
  • пари-
  • договор-
  • боеве

Първият мач на бившия шампион ще е в Киев

Кличко е все по-близо до завръщане на ринга - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежката категория Владимир Кличко е пред финализиране на тримесечни преговори за завръщане на ринга, съобщава украинското издание „Sport Arena“.

Според информацията онлайн платформата DAZN ще плати 120 милиона долара на украинеца за три мача. Офертата е три пъти по-висока от първоначално предложените 40 милиона.

В подготвяния договор не се споменават имената на съперниците, а там присъства само трактовката: „най-значимите боеве, които ще предизвикат най-сериозен интерес от пазарна гледна точка“.

Интересното е, че първият мач може да се проведе в Киев. По време на активната си кариера Владимир Кличко се би само един път в украинската столица (на 5 декември 1998 г.). Тогава претърпя и първата си загуба от общо пет за 69 боя. При поражението си от Рос Пюрити Владимир загуби титлата във версия WBC.

Мачът в украинската столица трябва да се проведе на 25 май. Това ще бъде част от празненствата за Деня на Киев. Както е известно, кмет на града е по-големият от братята Кличко – Витали. Името на съперника на Владимир Кличко и цената на билетите ще бъдат обявени в най-скоро време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    5 3 Отговор
    никой от големите в спорта не се е заврнал толкова успешен както преди прекъсване на кариерата си. но пък money talks...

    Коментиран от #5

  • 2 Ванка гледай сега

    7 1 Отговор
    Ако не си толкова навътре с бокса по добре не говори,мълчалив си по интелигентен.Джордж Форман става шампион на 45 години.Кличко трябва да почака още преди да се завърне,повече няма нужда да ти обяснявам.Образовай се малко!
  • 3 Горо

    2 1 Отговор
    Кличко, натупай пак нашия Крали Марко Пулев, че да миряса най-после и да направи поне едно детенце на неутолимата Андреа!
  • 4 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    вземи да набиеш кобрата че много голям стана
    забравил е пердаха
  • 5 vasik atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    като си нямаш представа не пиши
    аз поне познавам 3 само в бокса
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Как няма да го връщат след като бокса се превърна в някаква порнография. Няма вече истински боксьори , само джендъри където не могат да си бият , но за сметка на това да се целуват с репортерки и да правят гей оргии са царе.