Last news in Fakti

15 Април, 2019 09:40 1 329 0

Левски загуби от Лудогорец в мач с много нерви

  • левски-
  • лудогорец-
  • червен картон-
  • горанов-
  • дузпа-
  • моци-
  • фенове-
  • нахлуване-
  • кешерю

Моци вкара от дузпа за 2:0 и провокира феновете на Левски, които се опитаха да нахлуят на терена

Левски загуби от Лудогорец в мач с много нерви - 1
Снимка: БГНЕС

Левски и Лудогорец направиха страхотен мач изпълнен с атакуващ футбол, ситуации пред двете врати, нахлули фенове и три червени картона. Шампионите надделяха с 2:0 на стадион "Васил Левски". Клаудиу Кешерю и Козмин Моци бяха точни за успеха, а с него разградчани отново излязоха с 3 точки пред втория ЦСКА. "Сините" са на трето място с 58 точки, а изоставането им сложи край на илюзиите за титлата.

Иван Горанов, Моци и помощник треньорът на Левски Димитър Иванков бяха изгонени. Бранителят на "сините" бе изгонен за нарушение в наказателното поле, румънецът вкара дузпата, но след това бе изгонен заради радостта си пред феновете на "сините". Ултрасите пък не издържаха и опитаха да нахлуят на терена, за да линчуват Моци. Треньорът на вратарите в Левски Димитър Иванков също бе изгонен, след като потърси сметка на бранителя на Лудогорец.

В началните минути добра атака на Лудогорец остави Кешерю очи в очи с вратаря на Левски Ники Михайлов, но бе отсъдена засада. Повторенията показаха, че такава по-скоро няма и румънецът е в чиста позиция.

В 16-ата минута Илия Уруков отне топката от Горалски, тя попадна в Костов, а "сините" излязоха 4 на 3 срещу гостите. Голмайсторът на Левски обаче сгреши и вместо да подаде на свой свободен съотборник в наказателното поле, реши да стреля. Кълбото мина над вратата.

Костов имаше втора възможност след минута, освободи се добре и стреля, но право в ръцете на Ренан.

Моци стреля с глава в 26-ата минута, а кълбото срещна напречната греда. Топката попадна в Кешерю, който стреля, но Тиам успя да избие преди тя да влезе в мрежата.

Марселиньо имаше отлична възможност да открие резултата, след като Николай Михайлов и Тиам се сблъскаха, но ударът му към опразнената врата бе неточен. В 37-ата минута шампионите поведоха в резултата. Марселиньо бе изведен с прехвърлящ пас сам срещу Михайлов. Бразилецът чукна към Кешерю, който на празна врата нямаше как да сгреши за 1:0 за Лудогорец.

В началните минути на второто полувреме Горалски бе изведен добре и стреля по диагонал, но Михайлов плонжира и изби.

В 69-ата минута Левски имаше претенции за дузпа. Вандерсон чукна по крака влизащия на скорост Горанов, който падна в наказателното поле. Съдията Ивайло Стоянов обаче прецени, че фаул няма и даде знак играта да продължи.

За секунди двата тима си размениха по едно добро положение. Паулиньо стреля от въздуха след центриране на Цветкович, но в ръцете на Ренан. В ответната атака Вандерсон беше изведен зад защитата и излезе сам срещу Михайлов, но стреля леко встрани от вратата.

В 79-ата минута Иван Горанов повали Швиерчок, който бе изведен сам срещу Михайлов и получи директен червен картон. Съдията отсъди дузпа, а Козмин Моци отбеляза хладнокръвно за 2:0.

След гола си румънецът разпери ръце пред феновете на Левски в момент на радост. Това вбеси ултрасите, които нахлуха на пистата и бяха готови да линчуват Моци. Димитър Иванков също потърси сметка на румънеца, който бе изгонен от Ивайло Стоянов заради действията си. Изгонен бе и треньора на вратарите в Левски.

След успокояването на страстите домакините опитаха да върнат поне един гол, но такъв не падна и срещата завърши при резултат 2:0 за Лудогорец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА