15 Април, 2019 10:01 1 044 3

Ливърпул с важен успех срещу Челси

  • мане-
  • салах-
  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • челси

"Мърсисайдци" победиха с 2:0 в дербито и отново са на върха във Висшата лига

Ливърпул с важен успех срещу Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул срази у дома Челси с 2:0 в дербито от 34-ия кръг на английската Висша лига и направи нова решителна крачка в борбата за титлата, връщайки се отново на върха с две точки аванс пред шампиона Манчестър Сити, който е с мач по-малко в актива си. Мърсисайдци прекършиха „сините“ от Лондон с два бързи гола на Садио Мане (51) и Мохамед Салах (53) в началото на втората част. Особено второто попадение на египтянина бе изключително красиво. Това бе първа победа за „червените” над този противник у дома от 7 години насам.

След половин час игра Вилиан направи двойно подаване с Азар и шутира неточно, въпреки че мърсисайдци продължаваха да са по-активни. До края на първата част обаче попадение така и не бе реализирано.

В началото на втората част „червените“ нанесоха бърз двоен удар. Първо Садио Мане (51) с глава вкара за 1:0 след пас на Хендерсън, а след това Мохамед Салах (53) с фантастичен удар не остави шансове за Кепа и вкара за 2:0.

В следващите минути “сините” пропуснаха няколко великолепни възможности за гол. Първо Азар бе изведен от Давид Луис сам срещу Алисон, но след удара му топката се отби в гредата, а малко след това белгиецът шутира от воле, а вратарят на домакините спаси. При следващата ситуация удар на Игуаин в наказателното поле бе блокиран от Ван Дайк.

До края на срещата гостите така и не успяха да стигнат до почетно попадение и си тръгнаха с празни ръце от „Анфийлд“.

След победата си Ливърпул пак е лидер с 85 точки и 2 повече от Манчестър Сити, който е с една среща по-малко. Челси остава четвърти с 66 точки и на 2 пред Манчестър Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кос

    2 0 Отговор
    Велик Ливърпул!

    Коментиран от #2

  • 2 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "кос":

    И много готин треньор !!!
  • 3 Магистър

    3 0 Отговор
    Ливърпул са машини.Дано успеят да станат шампиони.