17 Април, 2019 10:02 1 824 2

Аякс хвърли още една бомба в Шампионска лига

  • аякс-
  • шампионска лига-
  • изненада-
  • ювентус-
  • полуфинал-
  • роналдо-
  • де беек-
  • де лихт

След Реал Мадрид холандците отстраниха и Ювентус

Аякс хвърли още една бомба в Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Аякс продължава да очарова с играта си и след детронирането на европейския клубен шампион Реал (Мадрид) на осминафиналите изхвърли и италианския първенец Ювентус, стигайки до обрат за 2:1 в Торино. Така холандският гранд елиминира "бианконерите" с общ резултат 3:2 и се класира за полуфиналите на Шампионската лига, където очаква победителя от Манчестър Сити и Тотнъм.

Първата среща в Амстердам бе завършила 1:1, а на реванша Кристиано Роналдо (28) с глава даде аванс на "старата госпожа", но холандският гранд бързо изравни чрез Дони ван де Беек (34), а след почивката надигра домакините и стигна до пълния обрат с гол на Матайс де Лихт (67).

„Бианконерите“ започнаха по-активно, но защитата на гостите се справи с няколко положения пред Онана. В 11-ата минута се стигна до принудителна смяна в състава на холандците, след като Нусаир Мазрауи напусна и до края на мача игра Дейли Синкгравен. Домакините организираха постепенни атаки, а играчите на Ерик тен Хаг ги пресираха и в 20-ата минута Тадич подаде към Нерес, който нахлу в наказателното поле и шутира неточно. Осем минути след това Юве поведе с гол на обичайния заподозрян Кристиано Роналдо (28), който бе оставен непокрит при центриране от корнер и се разписа с глава. Съдията прегледа ситуацията с VAR, тъй като имаше съмнения за нарушение на Бонучи, но на повторенията се видя, че Де Лихт е съборил своя съотборник Фелтман. Така португалецът реализира шестия си гол от девет мача в турнира този сезон.

Аякс отвърна бързо на удара и изравни чрез Дони ван де Беек (34), който бе изведен сам срещу вратаря Шчесни. Съдията прегледа на два пъти гола на гостите - първо заради съмнения за засада, а след това и за игра с ръка, но в крайна сметка попадението бе признато. До края на полувремето Ювентус упражни натиск, но не създаде опасности пред противниковата врата.

През втората част в игра за домакините се появи младият нападател Мойс Кийн, който замени Дибала, а гостите започнаха агресивно и в по-голяма част от времето надиграваха отбраната на италианския шампион. Войчех Шчесни обаче се намесваше решително след удари на Хаким Зиеш и Ван де Беек. Грандът от Амстердам притискаше домакините, които обаче също имаха шанс чрез Кийн, чийто удар след пас на Роналдо бе блокиран. Малко след това Пянич спаси Ювентус от почти сигурно попадение, след като пресече финалното подаване на Тадич към Зиеш. Напрежението пред вратата на Ювентус не спря и логично се стигна до втори гол за гостите. Матайс де Лихт (67) засече топката с глава след центриране от корнер и направи обрата пълен.

Разписалият се в първия мач за Аякс Давид Нерес можеше да сложи точка на спора малко по-късно, след като излезе сам срещу Шчесни, но не успя да нанесе удар. След това Роналдо имаше претенции за дузпа, но такава не последва. Хаким Зиеш пък вкара топката за трети път в мрежата на „старата госпожа“, но попадението му бе отменено заради засада на мароканеца. Вместо да се брани до края на мача, Аякс не спираше да търси атаката и така не даваше възможност на Ювентус да има шансове за изравнителен гол. Само веднъж Роналдо нанесе удар с глава, но не затрудни Онана, а освен това португалецът беше и в засада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    4 0 Отговор
    Убиха ни...
  • 2 Тигърът на Седемте тепета

    1 0 Отговор
    ШЛ не е умрялото жабарско първенство, където съдиите само дето не излизат с екипи на Дуспентус!