Last news in Fakti

18 Април, 2019 10:00 1 842 3

Какъв мач! Тотнъм изхвърли Сити от Шампионска лига

  • тотнъм-
  • йоренте-
  • var-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • стърлинг-
  • агуеро-
  • сон

"Шпорите" загубиха с 4:3, но продължиха напред след драма

Какъв мач! Тотнъм изхвърли Сити от Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3 у дома в зрелищен реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига, който ще остане в историята и след загуба с 0:1 в първата среща отпада от турнира заради голове на чужд терен, докато "шпорите" срещат Аякс в битката за финала.

Мачът започна вихрено и Рахим Стърлинг откри резултата с попадение едва в 4-ата минута след асистенция на Де Бройне, с което заличи аванса на Тотнъм от първата среща (1:0). Голмайсторът на "шпорите" от мача в Лондон Хюн Мин Сон обаче попари "Етихад" с две попадения за три минути при бързи контраатаки в 7-ата (1:1) и 10-ата минута (1:2). Буквално в следващата минута Бернардо Силва изравни след асистенция на Агуеро и удар отблизо (2:2).

Головата фиеста не спря и в 21-ата минута Манчестър Сити се доближи на попадение от класирането в следващата фаза, като комбинация Де Бройне - Стърлинг отново се оказа резултатна (3:2). До края на полувремето и двата тима имаха възможности, макар и не толкова чисти, но не вкараха нов гол.

Втората част започна с натиск на домакините от Манчестър и Де Бройне, Стърлинг и Бернардо Силва се озоваха на голова позиция, но не успяха да се разпишат. Минути по-късно Юго Лорис спаси Тотнъм с феноменална изява след шут на Де Бройне от границата на наказателното поле.

Тотнъм отвърна с удар на Йоренте, но Едерсон се справи. В следващата атака обаче Кевин де Бройне намери Серхио Агуеро и аржентинецът не сгреши, насочвайки топката покрай гредата за 4:2, при което Сити продължаваше на полуфинал.

Четвърт час преди края драмата стана пълна, след като Фернандо Йоренте вкара за 4:3, но топката се отби в ръката му. След VAR реферът Джунейт Чакър зачете попадението и Тотнъм отново излезе с едни гърди напред в битката за следващата фаза. "Гражданите" натиснаха сериозно в последните 15 минути, а Илкай Гюндоган направи фрапиращ пропуск след страхотен пас на резервата Сане.

В последните минути Манчестър Сити вкара така мечтания гол, дело на Стърлинг след пас на Агуеро, но радостта на "гражданите" продължи само няколко секунди и попадението беше отменено след VAR заради засада, а Тотнъм продължи към полуфинала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Господ

    1 5 Отговор
    Никаква засада нямаше накрая, Джунет ще гори в ада!
  • 2 Господ

    1 4 Отговор
    Никаква засада нямаше накрая, Джунет ще гори в ада!

    Коментиран от #3

  • 3 Шити

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Господ":

    Как ще нямаше е, палячо? Кой мач гледа? На никой няма да липсват платените смешници