Last news in Fakti

18 Април, 2019 10:24 1 196 1

Ливърпул не срещна затруднения с Порто

  • ливърпул-
  • порто-
  • шампионска лига-
  • милитао-
  • мане-
  • салах-
  • фирмино-
  • ван дайк

"Мърсисайдци" размазаха противника си на реванша с 4:1

Ливърпул не срещна затруднения с Порто - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи Порто с 4:1 като гост в реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига и след 2:0 в първата среща се класира за 1/2-финалите, където ще срещне Барселона.

Домакините започнаха да търсят гола от първата минута и Жесуз Корона се озова на добра позиция, но стреля над гредата в първата атака в мача. Порто продължи на напада, но така и не стигаше до точен удар във вратата.

Ливърпул прекърши устрема им в средата на полувремето с гол на Садио Мане в 26-ата минута (1:0), който обаче беше признат две по-късно заради преразглеждане с VAR за евентуална засада.

Минута преди края на полувремето Муса Марега поиска дузпа в наказателното поле на Ливърпул, но реферът подмина ситуацията.

Втората част започна с атаки и към двете врати, като до 65-ата минута двата тима имаха по един удар в рамката на вратата. Тогава дойде моментът на Мохамед Салах и египтянинът се разписа за 2:0 след пас на Трент Александър-Арнолд.

Само няколко минути след попадението Порто намали пасива си с гол на Едер Милитао с глава след корнер.

Четвърт час преди края и третият от нападението на Ливърпул - Роберто Фирмино се разписа, засичайки с глава центриране на Джордън Хендерсън за 3:1. Това обаче не беше всичко за защитата и вратаря на Порто и в 84-ата минута Върджил ван Дайк заби четвърти гол в мрежата на португалците след удар с глава (4:1).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магистър

    3 1 Отговор
    Ливърпул са машини.Ред е на Барселона.